Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Tosun, 65 yaş üstü vatandaşlara çiçek ve maske dağıttı

Başkan Tosun, 65 yaş üstü vatandaşlara çiçek ve maske dağıttı

Bandırma´da sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlara Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, çiçek ve maske dağıttı.

Bandırma´da sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlara Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, çiçek ve maske dağıttı.
Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, uzun bir aradan sonra ilk kez sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşları yalnız bırakmadı.
Korona virüs tedbirleri kapsamında yüksek risk grubunda oldukları için İçişleri Bakanlığı´nın aldığı karar doğrultusunda sokağa çıkma yasağı getirilen ve yaklaşık 50 gündür evde bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar için geçtiğimiz hafta yeni bir karar alınmış ve bu Pazar 11:00-15:00 aralığındaki 4 saatlik sürede dışarı çıkabilecekleri belirtilmişti. Bu kapsamda 10 Mayıs´ta 65 yaş üzeri vatandaşlar, hava almak üzere dışarı çıktı.
Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ise meydan, cadde, sokak ve parklara yürüyüşe çıkan vatandaşlara sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
Başkan Tosun, Cumhuriyet Meydanı´na hava almaya gelen 65 yaş üstü vatandaşlara koruyucu maske ile annelere çiçek dağıttı.
Virüs sürecinde yaşadıklarına ilişkin ilçe halkıyla sohbet eden Başkan Tosun, tedbirlerin elden bırakılmaması tavsiyesinde bulundu.
Başkan Tosun, "Bugün hem Anneler Günü, hem de 65 yaş üstü vatandaşlar korona virüsten dolayı 52 gündür evdeydi. Onların bugün 4 saatlik izinleri var. Ben de bu sokağa çıkma günlerinde onlarla birlikte olmak istedim. Onlarla sohbet edip "evdeki günleriniz nasıl geçti" diye soruyorum. Evde sıkılmışlar ama 65 yaş üstündeki vatandaşlarımız daha duyarlı. Onlar "olsun, bu hastalığı atlatalım yoğun bakımda olmaktan daha iyidir" diyorlar. Tabi ki sıkılmışlar ama buna razılar. Kendilerini daha gergin olacaklar diye bekliyordum ama gayet iyiler. Annelerimize çiçek dağıtıyoruz kutluyoruz, bugün onların günü. Her gün onların günü ama bugün daha özel bir gün onlar için. Başta kendi annem olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü´nün kutluyorum. Sokağa çıkan vatandaşlarımızı da bu kadar sabır gösterdikleri için tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli