Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Uğur, Ayvalık´ın önemine dikkat çekti

Başkan Uğur, Ayvalık´ın önemine dikkat çekti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Ayvalık´ta yapımı tamamlanan 4 yıldızlı otelin açılış törenine katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Ayvalık´ta yapımı tamamlanan 4 yıldızlı otelin açılış törenine katıldı.
Ayvalık´ın Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki eski yapı, 4 yıldızlı bir otel haline getirildi. Görkemli bir törenle otelin açılış kokteyli gerçekleştirildi.
İlçe merkezindeki az sayıda otele bir yenisi daha eklendi. Açılışı yapılan otelin 56 odalı ve 112 yatak kapasiteli olduğu bildirildi.
Ayvalık´taki otel açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Belediye Başkanı Nejdet Uysal, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Gökay Bacan, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları ve davetliler katıldı. Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Bacacan Otel Yönetim Kurulu Başkanı Erden Üner, otelin açılışında emeği geçenlere ve açılışa katılanlara teşekkür etti.
Daha sonra konuşan milletvekilleri, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Edremit Körfezi önemine dikkat çekip, ?Kaz Dağlarıyla, zeytini, zeytinyağıyla, Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Gömeç, Havran´ı, körfezimizi, dünya markası yapalım. Bütün amacımız bu. Ayvalık´ta Cunda Köprüsü´nün çalışmalarını yapıyoruz. 20 metre genişliğinde, denizden yüksekliği 6 metre ve 120 metre uzunluğunda bir köprü, bir kanal açacağız. Ayvalık´ımızı daha temiz bir Ayvalık haline getireceğiz. Su sorununu çözüyoruz. Birkaç ay evvel 10 bin tonluk su deposunun temelini atmıştık. İnşallah Mart ayında dünyanın en büyük emlak fuarı, Fransa Cannes şehrinde Ayvalık Cunda Köprüsü ve bütün Ayvalık dahil, Körfez´de yaptığımız projeleri bu fuarda dünyaya tanıtacağız. Geçen yıl orada 12 metrekare bir standımız vardı. Bu yıl 36 metre bir stant tuttuk. Maketleri de yaptık. İnşallah Bütün Edremit Körfezimizi tanıtacağız. Bu otelin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yatırımcısını tebrik ediyorum.? dedi.
Konuşmaların ardından, otelin açılış kurdelesi kesilip konuklara kokteyl ikramında bulunuldu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli