Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN UĞUR: "GÖNEN´İN SUYU VE HAVASI TEMİZ OLACAK"

BAŞKAN UĞUR:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gönen İlçesinde, "Gönen 80.000 Kişilik Atık Su Arıtma Tesisi ve Kısmi Kanalizasyon İnşaatı Temel Atma Töreni" gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gönen İlçesinde, "Gönen 80.000 Kişilik Atık Su Arıtma Tesisi ve Kısmi Kanalizasyon İnşaatı Temel Atma Töreni" gerçekleştirildi.
18 milyon liraya mal olacak olan tesisin temel atma törenine katılarak bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´in 20 ilçesine atık su arıtma tesisi kuracakları sözü verdi.
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü Mustafa Bayram, hedeflerinin öncelikle ilçeler olmak üzere tüm Balıkesir´in altyapı, kanalizasyon, içme suyu, arıtma tesisleri olarak bir bütün olarak çevreye duyarlı şekilde tesislerini yapmak ve halkın hizmetine sunmak olduğunu açıkladı.
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, bugün burada temeli atılacak bu arıtmanın sudaki kirliği önemli ölçüde önleyeceğini söyledi.
Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, suyun insan yaşamı için önemine değindi.
Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bugün Gönen´de temel atıyoruz. Bundan önce Narlı´da ve Altınoluk´ta arıtma tesislerinin temellerini atık. Marmara Adası´nın temelini attık. Yaptığımız açılışlar var. Marmara Adası Saraylar ve Dursunbey´de arıtma tesisleri açılışları yaptık. Hemen bayramdan sonra Havran´da atık su arıtma tesisi temeli atacağız. Bütün Balıkesir´in 20 ilçesinde bu faaliyetleri, bir taraftan projeler hazırlanıyor ve finansman temini gerçekleştiriliyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Uğur ve katılımcılar, dualar eşliğinde kurban kesim töreni ardından, temel atma törenini gerçekleştirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli