Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Başkan Uğur, Meclis´te büyükşehir çalışmalarını anlattı

Başkan Uğur, Meclis´te büyükşehir çalışmalarını anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında yapıldı.

Encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçimlerinin yapıldığı meclis toplantısında Başkan Uğur, meclis üyelerine Büyükşehir Belediyesi´nin 2016 yılı faaliyet raporunu sunarak, belediyenin 3 yıllık çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak Encümen üyelerinin seçimi için gizli oylama yapıldı. Gizli oylama sonucu; Yusuf Hocaoğlu, Ekrem Pehlivan, Dinçer Orkan, Özer Koyuncu ve Mehmet Birol Şahin encümen üyeliğine seçildi.
Toplantıda daha sonra 2016 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Raporun görüşülmesi öncesi yasa gereği meclis başkanlığı görevini Ekrem Pehlivan yönetirken, Başkan Uğur meclis sıralarına oturdu. Başkan Uğur faaliyet raporu ardından Meclis üyelerine Büyükşehir Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
BASKİ, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kırsal Daire Başkanlığı, UKOME, çalışmaları hakkında bilgi veren Uğur, 2016 yılı bütçesinin gerçekleştirme oranlarını da anlattı.
Başkan Uğur´un konuşması ardından bazı meclis üyeleri de söz alarak ilçelerindeki eksikler hakkında bilgiler verdi. Mecliste son olarak yine Başkan Uğur konuşarak meclis üyelerine cevap verdi.
Üç yılını dolduran Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde yasa gereği her yıl yapılması zorunlu olan Encümen Üyelikleri ve İhtisas Komisyonları´na üye seçimi gerçekleştirildi.
Meclis aritmetiğine göre Encümen Üyeliğinin 5 üyesi AK Partililerden oluştu. İhtisas Komisyonları ise AK Partili ve CHP´li üyelerden oluştu.
Yapılan seçimlerden sonra İhtisas Komisyonları ise şu şekilde oluştu:
Plan ve Bütçe Komisyonu: Mehmet Birol Şahin, Dinçer Orkan, Yılmaz Özdemir, Özer Koyuncu, Fahrettin Dolar (AK Parti), Levent Acartabak, Canan Kırdar (CHP).
İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Yusuf Hocaoğlu, Sabri Külcü, Cemal Kocataş, Nihat Sönmez, Akif Kandemir (AK Parti), Şerafettin Engüdar, Fatma Özgirgin (CHP).
Çevre ve Sağlık Komisyonu: Cemil Bahadır, Sunullah Peker, Resul Bintepe, Okan Yarar, Özcan Durmaz (AK Parti), Selim Panç, Serkan Sarı (CHP).
Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Şakir Ünal, Erkan Pazarcık, Hikmet Arabacıoğlu, Mehmet Arslan, Mustafa Atar (AK Parti), İbrahim Palaz, Erdoğan Küçükaslan (CHP).
Ulaşım Komisyonu: İsmail Çoban, Serdar Erçel, Hüseyin Asarlı, Salih Şener, İsmail Akgün (AK Parti), Burak Ali Sarı, Mehmet Ali Yalçıntaş (CHP).
Kırsal Alan Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Faruk Özen, Sadettin Kalpakçı, Ahmet Savran, Mehmet Aydın, Eşref Uslu (AK Parti), Ali Yılmaz Diker, Ahmet Erkal (CHP).
Tarife Komisyonu: Mehmet Birol Şahin, Dinçer Orkan, Rıfat Köybaşıoğlu, Yusuf Demirbaş, Yusuf Özkan (AK Parti), Serkan Sarı, Coşkun Günhan (CHP).

Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı