Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Uğur ?Tüm projelerimizin merkezinde insan var?

Başkan Uğur ?Tüm projelerimizin merkezinde insan var?

Balıkesir Büyükşehir Bele-diyesi, Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Üniversitesi´nin birlikte düzenlediği ?Balıkesir 2. Kent Sempozyumu? toplantısı Karesi AVM´de düzenlendi.

Büyük tarihsel, kültürel ve doğa güzelliklerine sahip Balıkesir´in ele alındığı, Balıkesir Akademik Odalar Birliği ve akademisyenler tarafından desteklenen sempozyumda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentin gelişim ve kalkınma vizyonu hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Balıkesir´in 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi statüsü kazandığını ve yönetim tarzının bütüncül bir bakış açısı sergilediğini söyleyen Başkan Uğur, doğru ve akılcı bir planlamayla Balıkesir´i geleceğe hazırlaya-caklarını söyledi.
Marmara ve Ege denizine kıyısı bulunan, 18 bin kilometrekare yüzölçümüne sahip Balıkesir´i akılcı planlamak için sağlam bir veri tabanı oluşturduklarını ifade eden Uğur, eski planlarla Balıkesir´in sağlıklı planlanamayacağını belirtti.

/resimler/2015-11/21/2144239482231.jpg


Başkan Uğur, konuyla ilgili şunları söyledi: ?Merkez Bölgemizi inceleyecek olursak burada yatırımlar neden yavaş ilerliyor. Çünkü Karesi ve Altıeylül halen 1988 planlarıyla yönetilmeye çalışılıyor. Biz bu sıkıntıları gördüğümüz için il bütünüyle hali hazır haritalar, bölge bölge jeolojik, jeoteknik ve mikrobölgeleme ve 1/5000 Nazım İmar Planları ve 1/1000 uygulama imar planlarının ihalelerine çıktık. Göreve geldiğimizden beri maalesef gördüğümüz en önemli sorunlardan biri daha önceden yapılan imar planları ve imar uygulamalarıdır. Özel sektör 5 bin metrekare bir alanda yatırım yapmak istiyor sunabileceğimiz bir alan yok. Hava Mânia sınırı kentin üzerine çökmüş bir kâbus. Kentin kurulduğu yer maalesef zemin sıvılaşmasının en yoğun olduğu bölge. Kazıyorsunuz 3 metrede her yerde su çıkıyor, tabi bu da ciddi bir deprem riski oluşturuyor. Kentimizi kuzeye doğru sağlam anaç kayalara doğru taşımamız gerekiyor. Organize Sanayi Bölgemizi büyütüyor ve geliştiriyoruz. Çay Deresi ve Çamlık Projelerimiz var. Bu projeleri niye bu kadar önemsiyoruz. Yılda 1. 5 milyon turist Balıkesir merkezde 1 saat bile durmuyor. Bu geçen turistin bir kısmını 1 gece merkezde konaklatabilir isek merkez için müthiş bir ekonomik canlandırma gerçekleştireceğiz. Sanayicimiz nitelikli iş gücünü barındırmıyor. Çünkü nitelikli vakit geçirebileceğimiz altyapı alanlarımız yok. Sanayicimizin esnafımızın yerlerin ürettiği ürünleri sergileyebileceği bir fuar ve kongre merkezimiz yok. Şu an temelini attık inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Geçen hafta çocuk köyümüzü açtık. Beş günde tam 65 bin ziyaretçi burayı ziyaret etti. Keza Çamlık dünya markası olacak. İnsanlar o alana gelip Vav harfinin fotoğrafını çekecek. Otel firmaları kentimize yatırım yapmayı planlıyor. Tüm bu projeler çok nitelikli altyapı projeleri ve hepsinin merkezinde insan var. ?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli