Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Yılmaz, 25 ülke temsilcisi ile buluştu

Başkan Yılmaz, 25 ülke temsilcisi ile buluştu

Toplantıya Hüseyin Sarı´da katıldı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Marmara Belediyeler Biriliği tarafından düzenlenen, şehirlerin tasarımı, dönüşümü ve yönetimi konularının ele alındığı "Çözüm Üreten Kentler " sloganıyla yola çıkılarak gerçekleştirilen Marmara Uluslararası Forum´una katılarak, belediye başkanları ile bir araya geldi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın katıldığı toplantıda yer alan Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz´da, 25 ülke temsilcisi ile buluştu. 

25 ülkeden 200´den fazla konuşmacı ve 3 binden fazla katılımcının katıldığı Marmara Uluslararası Kent Forumu´nda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 21. yüzyıl kent vizyonlarına değinerek, Balıkesir´i özenilen, gıpta edilen, evrensel standartlarda bir şehir haline getireceklerini bir kez daha açıkladı.
Şehirlerin tasarımı, dönüşümü ve yönetiminde önemli rol oynayan tüm paydaşları "Çözüm Üreten Kentler" konusu ile bir araya getiren forum; kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve ilgili paydaşları buluşturarak kentsel hizmetler ve kent yönetimi konusunda farklı yaklaşımları değerlendirmeyi hedefliyor.
Çevre ve iklim değişikliğinden göçe, kentsel altyapıdan ulaşım ve hareketliliğe geniş bir perspektifle 12 tema ile kentler dünyasına detaylı bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen forumun açılış oturumunda "21. Yüzyıl Kent Vizyonları" konulu bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz. Balıkesir´i özenilen, gıpta edilen, evrensel standartlarda bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Konuşmasında doğru planlamanın önemine de vurgu yapan Başkan Yılmaz, şehrin 20 ilçesiyle birlikte markalaşması için çalışmalar yaptıklarını konuklarıyla paylaştı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı