Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Yılmaz, Balıkesir istihdamın lokomotifi olacak

Başkan Yılmaz, Balıkesir istihdamın lokomotifi olacak

Balıkesir´de İŞKUR koordinatörlüğünde açılan 6. İstihdam Fuarı´nda işadamları ile gençler bir araya geldi.

Balıkesir´de İŞKUR koordinatörlüğünde açılan 6. İstihdam Fuarı´nda işadamları ile gençler bir araya geldi.
Burada bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "İstihdam alanlarının oluşmasında lokomotif görevi üstleneceğiz. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız" dedi.
İstihdam Fuarı´nda açılan stantları inceleyen Başkan Yılmaz, şehirdeki işgücünü, işveren ile buluşturan İstihdam Fuarı´nın Balıkesir´e ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Fuarda gençler ile buluşmak üzere stant açan firma yetkililerine teşekkür eden Başkan Yılmaz, "Özellikle gençlerimizin çalışmak istediği firmaları tanıma, çalışma şartlarını görme, tanıma ve iletişim kurma imkânı sunma açısından oldukça önemli olduğuna inandığım bu fuar, iş arayan vatandaşlarımız ile işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu unsurların tamamlanması ve eksiklerin giderilmesi noktasında da önemli bir yol haritası işlevi görmektedir. Ülkemiz rekabeti ve girişimciliği teşvik eden politikalarıyla üretmeye, gelişmeye ve büyümeye devam ederken bizlerde Balıkesir´imizin sanayi, tarım, turizm ekseninde gelişimini sağlayarak çeşitli istihdam alanlarının oluşmasında lokomotif görevi üstleneceğiz" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir için hazırladıkları stratejik eylem planı ile Balıkesir´i 3 farklı ekonomik bölgede geliştireceklerini aktaran Başkan Yılmaz, "Bu noktada Bandırma, Manyas, Susurluk, Gönen, Erdek, Balya sanayi ve teknoloji kimliğini, Ayvalık, Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç turizm kimliğini, İvrindi, Savaştepe, Altıeylül, Karesi, Kepsut, Bigadiç, Sındırgı, Dursunbey lojistik, tarım ve termal turizm kimliklerini üstlenecek." dedi.
Başkan Yılmaz, "Organize sanayi ve lojistik projelerimiz, 4 mevsim turizm projelerimiz, tarımsal üretimi teşvik edip verimi arttırmaya yönelik projelerimiz ve esnafımıza yönelik ticaret odaklı projelerimiz ile şehrimizin hızla kalkınmasını sağlayarak, Türkiye´nin önemli bir ekonomi şehri olmasını sağlamak hedefiyle yola çıktık. Balıkesir olarak ülkemizin ekonomik kalkınmasında kilit rol üstlenme hedefiyle çıktığımız bu yolda bölgemize özgü ekonomi modeli ile istihdam dostu bir büyüme en temel gayemizdir." dedi. Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı