Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Yılmaz, Erdek´te

Başkan Yılmaz, Erdek´te

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçemizi ziyaret etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçemizi ziyaret etti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde gerçekleşen teknokent kurucu heyet imza Töreni´ne katılmak üzere Bandırma´ya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, buradaki programın sona ermesinin ardından Erdek´i ziyaret etti.
İlk olarak Erdek Kaymakamlığı´nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ile bir araya geldi.
Erdek Kaymakamlık makamında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ile Kaymakam Atasoy arasında, Erdek merkez ve bağlı kırsal mahalleler hakkında bilgi alışverişinin yapıldığı görüşme sona erdikten sonra Yılmaz´ın ikinci durağı Erdek Belediyesi oldu.
Erdek Belediyesi Başkanlık makamında, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar tarafından ağırlanan Yılmaz´a, Başkan Vekili Yapakçı tarafından ilçemiz ile kırsal mahalleleri ilgilendiren konularla ilgili bilgiler aktarıldı. Yapakçı ve Kırdar, günün anısına Yılmaz´a plaket verdiler.
Yücel Yılmaz´ın Erdek Belediyesi´ne gerçekleştirdiği ziyaret, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ile devam etti.

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin Alaattin Mahallesi´ndeki İdari Bina girişinde Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a, halen devam eden 2020/2012 iş yılı zeytin alım kampanyası hakkında brifing verildi.
Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, son yıllarda yaşanan kuraklıktan dolayı zeytin ürününün dalında küçük kaldığını, dolayısıyla müstahsilin zarar ettiğini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz´a aktarırken, Yukarı Yapıcı Gölet suyunun tarımsal arazilerin sulanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz´ın kendilerine yardımcı olunması talebini iletti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Yapıcı Gölet suyundan tarım arazilerinin sulanabilmesine yönelik gerekli çalışmaların başlatılacağını Şenol ve yönetim kurulu üyeleriyle paylaştı.
Buradaki ziyaret sona erdikten sonra, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve beraberindeki heyeti kooperatifin Erdek-Gedeve Bölgesi´nde yer alan kooperatifin lisanslı depolar ile zeytinyağı üretim tesislerine götürdü.
Burada bir süre zeytinyağı üretimini izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, lisanslı depolarda da incelemede bulundu.
Ziyaretin sonunda, Yılmaz´a Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´ne ait hediye Zeytin Sepeti takdim edildi.
Verilen hediyeye teşekkür eden Yılmaz, Erdek´li tüm zeytin üreticilerine bereketli hasat dönemi diledikten sonra Balıkesir´e dönmek üzere ilçeden ayrıldı.
Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Başkan Yılmaz Erdek
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı