Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Yılmaz, İspanya´da evrensel sorunları dile getirdi

Başkan Yılmaz, İspanya´da evrensel sorunları dile getirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, mavi ekonomi, iklim değişikliği, göç gibi evrensel birçok sorunun gündeme alındığı İspanya´nın Barselona kentinde 43 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi´nin 11.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, mavi ekonomi, iklim değişikliği, göç gibi evrensel birçok sorunun gündeme alındığı İspanya´nın Barselona kentinde 43 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi´nin 11. Genel Kurul Toplantısı´na katıldı.
Yılmaz, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi tarafından Akdeniz Bölgesinde siyasi diyalogu teşvik etmek ve bölgesel sorunlar karşısında işbirlikleri geliştirmek amacıyla kurulmuş olan Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi´nin (ARLEM) İspanya´nın Barselona kentinde yapılan 11. Genel Kurul Toplantısı´na katıldı.
İklim, göç, mavi ekonomi, sürdürülebilir şehirler için ortaklıklar gibi konuların görüşüldüğü toplantıların ardından açıklama yapan Yılmaz ?Balıkesir olarak Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi´nin çalışmalarına katkı sunmak istiyoruz. ARLEM vasıtası ile Avrupa-Akdeniz bölgesindeki işbirliğini teşvik edebilir, iklim değişikliğinden göçe kadar birçok evrensel sorunun çözümü için sağlayacağımız işbirlikleri ile büyük fırsatlar yakalayabiliriz.? dedi.
Çok seviyeli yönetişim, bilgi, deneyim paylaşımı noktasında bu tür diyalog ve işbirliklerini önemsediklerini vurgulayan Yılmaz ?Küresel sorunların çözümünün de yerel yönetimlerde olduğu kanaatindeyiz. Bu tür işbirlikleri ve programlar yerel aktörler arasında ortak eylem ve politikaların belirlenmesi ve hayata geçirilmesi noktasında önemli birer adım olmaktadır.? diye konuştu.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli