Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Yılmaz´dan örnek davranış

Başkan Yılmaz´dan örnek davranış

Tebrik çiçeği yerine Balıkesirspor´a bağış yapılmasını istedi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na seçilen Yücel Yılmaz, tebrik çiçeği yerine Balıkesirspor´a bağış yapılmasını istedi.
Kendisine tebrik çiçeği gönderecek vatandaşları, Balıkesirspor´a bağış yapmasını isteyen Yılmaz, ?Tüm Balıkesir´i bir kampanyaya davet ediyorum. Balıkesirspor şehrin takımı. Bütün esnafımızdan, memurlarımızdan, öğrencilerimizden Balıkesirspor´a kendi bütçeleri nispetinde yardımcı olmalarını istiyorum.? dedi.
Alparslan Türkeş´i anma törenlerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz anma etkinliklerinin ardından medya mensupları ile sohbet etti. Gazetecilere sohbet sırasında açıklama yapan Başkan Yılmaz, Balıkesir olarak yüzde 90 başarılı olduklarını söyledi.
Kendisinin demokrasiye inanan bir insan olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz ?Manyas´ta belediye başkanı karar alırken AK Parti´ye sorması gerektiği gibi, Bandırma´da belediye başkanının kendi meclisinde bir şey yaparken diğer partilere sorması gerektiği gibi Büyükşehir´de alacağı kararları şehrin tamamıyla beraber bir grubun çok güçlü olması olmuyor. Ben Karesi Belediyesi´nde bütün kararları oybirliği ile aldım. Durup dururken şehirle ilgili kararlara muhalefet edemezler. Karşılıklı bu işler bunu kaybetme olarak düşünmeyelim. Biz 10 ilçeyi kazandık. Seçime aynı kişiler girmedi. Biz başarı olarak görüyoruz.? dedi.
Tebrik ve kutlama mesajlarıyla ilgili olarak mazbata alındıktan sonra bir hafta merkezde, sonraki günlerde ilçelerde Büyükşehrin tesis etmiş olduğu yerlerde gerekli tebrikleri kabul edeceğini belirten Başkan Yılmaz ?Herkesin çiçekle ilgili bağışlarını Balıkesirspor´a yapmalarını istiyorum ve tüm Balıkesir´i bir kampanyaya davet ediyorum. Bunun da altyapısını başkanlarımızla konuşacağız. Balıkesirspor şehrin takımı. Bütün esnafımızdan, memurlarımızdan, öğrencilerimizden Balıkesirspor´a kendi bütçeleri nispetinde yardımcı olmalarını istiyorum.? dedi.
Genel Sekreterlerin dışarıdan atanmasıyla ilgili çıkan haberlere de değinen Başkan Yılmaz ?Büyükşehir´de yabancı kim demek? Kaç tane Balıkesirli İstanbul´da çalışıyor. Onları da geri mi yollasınlar. Balıkesirli olmak yetmiyor. Bize nitelik ve nicelik olarak o makamı değerlendirecek insan lazım. İnsan kaynağı sıkıntısı yaşanıp yaşanmadığını vekil analizi yapılırken, belediye başkanı analizi yaparken şöyle bir değerlendirin. İnsan kaynağı sıkıntısı olduğunda bunu karşılamak bir idarecinin görevidir. Ben bütün ilçe belediye başkanlarımızın yanındayım. Biz Büyükşehir olarak köstek değil destek olacağız. Biz kamudan gizli istişareler yapan bir yönetim sistemi içinde değiliz. Meclislerimiz var. Onların yapmak istedikleri var. Bizim vaatlerimiz var. Problemin benden mi yoksa oradaki belediye başkanından mı olduğundan bütün şehrin haberi olur.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı