Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

BAŞKAN YILMAZ´IN 20 İLÇE İLE GELİŞTİRDİĞİ UYUMU KİMSE BOZAMAYACAK

BAŞKAN YILMAZ´IN 20 İLÇE İLE GELİŞTİRDİĞİ UYUMU KİMSE BOZAMAYACAK

Birol Şahin, Balıkesir ve Erdek arasına nifak sokulmak istendiğini açıkladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Av. Birol Şahin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Erdek Belediyesi´ne borcu var mı? yok mu? sorusuna açıklık getirdi.

Şahin, Erdek Belediyesi´nin personeline 20 aya yaklaşan maaş, kurumlara, bankalara ve piyasaya yıllık bütçesinin 4 katını geçen borcu bulunduğunu, bu borç yükünün uzun yıllardan bu yana devam ettiğini, Erdek Belediyesi´nin bir yandan bu borcunu ödemek için çabalarken, diğer yandan da hizmet üretmeye çalıştığını söyledi.

Şahin, Erdek Belediyesi´nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden 20 milyon lira alacaklı olduğu için Erdek Belediyesi´nin işçi ve memurlarına olan maaş borcunu ödeyemiyor yönünde çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirtti.

Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Balıkesir´deki tüm ilçelerde olduğu gibi BASKİ, Erdek Belediyesi adına Erdek abonelerinden su faturaları ile Erdek Belediye Meclisi´nde belirlenen Katı Atık ve ÇTV ücretlerini abonelerden tahsil edip ilçe belediyesine aktarmaktadır. BASKİ çalışmalarında bozulan yol, kaldırım onarımları ilçe belediyelerince yapılmakta olup bunun bedelleri de BASKİ tarafından belediyelere ödenmektedir. İlçe belediyeleri Büyükşehir Belediyesi´nin ya da görevi olan konularda yaptıkları harcamaları Büyükşehir´den tahsil etmektedir. Bu kapsamda Erdek Belediyesi´nin alacağı toplam 1.599.000 liradır. Erdek Belediyesi mahsuplaşma evrakını imzalamadığı için ödeme yapılamamaktadır. Kaldı ki Erdek Belediyesi´nin İcra Haczi ve Banka temliki sebebiyle bu paralar belediyeye ödenememekte İcra ve Bankalara gitmektedir. Büyükşehir´de şu anda Erdek Belediyesi´nin 10.000.000 liraya yakın İcraya aktarılması gereken borcu vardır. Bu haciz ve temlikler yüzünden Erdek Belediyesi´ne zaten para ödeyebilmek mümkün değildir. İddia edildiği gibi 20 milyon lira gibi bir rakam söz konusu değildir. Erdek Belediyesi´nden 20 ay maaş alacaklısı olan işçi ve memurlarımızı provoke etmek ve Yücel Yılmaz başkanımızın ilçe belediyeleri ile siyasi parti ayrımı gözetmeksizin ortaya koyduğu hizmet odaklı uyum ve işbirliği bozulmak istenmektedir. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da göreve başladıktan sonra bu hizmet odaklı uyum ve işbirliğinin 20 halkasından biridir. Ancak bu işbirliği ve uyumdan rahatsız olan, kavgadan beslenen hastalıklı çevreler hemen devreye girerek fitne ve yalan üreterek bozgunculuk yapmaya başlamışlardır. Sayın Hüseyin Sarı son derece tecrübeli bir belediye başkanıdır. Yücel Yılmaz Başkan´ımız da tecrübesi, vizyonu, çalışkanlığı ile 20 ilçeyi de çözülmemiş sorunu kalmayan turizmden tarıma ticaretten sanayiye Türkiye´nin en gelişmiş ilçeleri yapma kararlılığındadır. İki belediye başkanımızın uyumunu bozmak Erdek´e hizmeti önlemekten başka işe yaramayacaktır. Bizler ve iki belediye başkanımız bu fitne odaklarının bu çabasından etkilenmeden uyum ve işbirliğine, hizmetlere devam edecekler, eski tarz kavga ve kutuplaşma siyasetine prim vermeyeceklerdir.?



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı