Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan Asa, Ziraat Odası başkanlarını bilgilendirdi

Başkan Asa, Ziraat Odası başkanlarını bilgilendirdi

Marmarabirli-kebağlı kooperatiflerin faaliyet gösterdiği bölgelerin ziraat oda başkanları ile bir araya gelen birlik başkanı Hidamet Asa, alabileceğimiz en üst seviyede ürün alımının planlandığını söyledi.

Marmarabirlik`e bağlı kooperatiflerin faaliyet gösterdiği bölgelerin ziraat oda başkanları ile bir araya gelen birlik başkanı Hidamet Asa, alabileceğimiz en üst seviyede ürün alımının planlandığını söyledi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, birliğe bağlı 8 kooperatif bölgesinde toplam zeytin rekoltesinin 181 bin ton olarak tahmin edildiğini, ortakların rekolte beyanının ise 80 bin ton civarında olmasını beklediklerini belirtti. Asa, "Geçen yıl 47 bin ton olan bölge rekoltesinin % 60`ını aldık ancak bu yıl bu oranı almamız mümkün görünmüyor" dedi. Piyasanın oluşması, üretici beklentilerinin ne düzeyde tutulması gerektiği konusunda ziraat odalarının bakış açısının çok önemli olduğunu söyleyen Asa, "Küçük taneli ürünün, genel olarak rekoltenin fazla olması, dolayısıyla üreticilerin beklentileriyle ilgili olarak ziraat odalarıyla sürekli temas gerekiyor" diye konuştu. Rekolte tahminlerine ilişkin bilgi veren Hidamet Asa, şöyle konuştu: "Üreticiyi mağdur etmeden, alabileceğimiz en üst seviyede ürün alımı planlıyoruz. Yıllar itibariyle satışlarımızı da artırıyoruz. Küçük ve orta irilikte ürün stoğumuz olmamasına rağmen bu yıl itibariyle satışlarımız iyi seviyelerde. Ancak, geçtiğimiz yıllarda rekolte beyannameleriyle alım miktarları arasında uçurumlar oluştu. Bu farklılık plan yapmamızı olanaksız hale getirdi. Bu yıl üretici ortaklarımızdan 80 bin ton civarında beyan bekliyoruz."
Oda başkanları, geçtiğimiz yıllardan bu yana uygulanan avans ve nihai fiyatın, bu yıl da aynı koşullarda uygulanmasının makul karşılanabileceğini belirterek, üretici cephesinden gelecek olumsuzlukları da Marmarabirlik yönetimiyle birlikte göğüsleyebileceklerini söylediler.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı