Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Avcu, BAÜ yeni Rektörünü ziyaret etti

Başkan Avcu, BAÜ yeni Rektörünü ziyaret etti

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir'i makamında ziyaret etti.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’i makamında ziyaret etti.
Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu beraberinde AK Parti Bigadiç İlçe Başkanı Neşet Akbıyık ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Kasım’da yayınlanan kararname ile Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Kerim Özdemir`i makamında ziyaret etti.
Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, belediye olarak üniversiteye katkıda bulunarak Bor Madenlerinin kullanım alanları üzerine AR-GE çalışmalarının yapılabilmesi için İskele Mahallesinde bulunan Belediye Binasını Rektörlüğe tahsis edebileceklerini, tahsis edilecek bu binanın işlevsel hale gelmesi için ellerinden gelen destek ve gayreti göstereceklerini söyledi.
Çömlekçi Mahallesinde bulunan Veterinerlik Fakültesi ile birlikte ortak çalışma yapılarak ilçede bulunan büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvancılık yapan çiftliklerde çalışmalarda bulunabileceklerini, bu çalışmalar için öğrenci ve öğretmenlere araç ve barınma yeri tahsis edebileceklerini ifade eden Avcu, Bigadiç`in eğitim üssü olabileceğini paylaştı.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise, eğitim için atılan her adımın, insanlığın ve ülkemizin geleceği için atıldığına vurgu yapıp, Başkan Avcu’nun bu bilinçle hareket edip böyle anlamlı bir destekte bulundukları için kendilerine müteşekkir olduklarını bildirdi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’e yeni görevi nedeniyle hayırlı olsun dileklerini ilete Başkan Avcu, yeni rektöre Bor Madeni hediyesini takdim etti. Rektör Özdemir de konuklarına ziyaretlerinden dolay teşekkür etti.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli