Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Aysan: Belediye Başkanları yaptıkları ile konuşmalıdır

Başkan Aysan: Belediye Başkanları yaptıkları ile konuşmalıdır

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın köylerdeki seçim çalışmaları araç konvoyu ile sürdü.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın köylerdeki seçim çalışmaları araç konvoyu ile sürdü.
30 Mart`ta yapılacak olan yerel seçimlere az bir süre kala Erdek Belediye Başkanı ve AK Partinin Başkan adayı Hüseyin Aysan çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.
AK Parti Belediye Başkan adayı Hüseyin Aysan ile partililerinin Erdek`e bağlı Turan, Doğanlar, İlhan, Narlı Köyleri ile Ocaklar Beldesine Pazar günü yaptıkları ziyaret yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile gerçekleştirildi.
Erdek 18 Eylül İlçe Stadı önünde toplanan partililere ait araçlar ile birlikte köylere konvoy eşliğinde hareket eden Erdek Belediye Başkanı Aysan`a gittiği yerlerde halkı selamladı.
Son durak Kafe Şiran
Erdek Belediye Başkanı ve beraberindeki partililer yaklaşık 3,5 saat devam eden gezi sonrası ilçeye geldiği gibi konuşma yapmak üzere Erdek İlçesi Şiran Yeni Yeşilbüklüler Kalkınma ve Yaşatma Derneği Lokali`ne geçti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, burada yaptığı konuşmasında halkını dinlemeyen, halkının önünde eğilmeyenin halkçı olamayacağını öne sürdü.
5 yıllık döneminde yaptıkları ile 30 Mart`tan sonrası için yapmayı düşündüğü projelerini sinevizyon eşliğinde anlatan Aysan, halkın karşısına bağırıp çağırmak için değil projelerini anlatmak için çıktığını belirtti.
Türkiye`nin en borçlu belediyelerinden biri olmalarına karşın, 5 yılda iyi çalışmalar yürüttüklerini belirten Aysan, hizmetlerini sinevizyon görüntüleri eşliğinde açıkladı.
Aysan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kastri İmar Planı sorunu çözüldü. Zeytinliada kazı çalışmalarını bitirdik. Apostol`a mesire yeri istediniz bizde yaptık. Belediye bünyesinde beyaz masayı faaliyete geçirdik. Yazlık-Kışlık konutlar arasındaki su ücret tarifelerini eşit seviyeye çekerken, 550 liradan satılan su sayaçlarını 250 liraya düşürdük. Sizlerden haksız olarak alınan katı atık bedellerini iade ettik.   
Bursa Tıp Fakültesi`nde tedavi olmak zorunda olan mali durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı 5 yıldan bu yana ücretsiz olarak Bursa`ya taşıdık. Çocuklarımız için tehlike arz eden viran yapıları yıkarak o noktaları güvenli hale getirdik. Benden önce sadece 1 görevlinin hizmet vermeye çalıştığı sahipsiz hayvan barınağında 1 araç, 1 veteriner ile 6 hayvansever vatandaşımızın hizmet vermesini sağladık. İnşaat Yapı Ruhsatı almak üzere belediyeye projelerini sunan müteahhitlerimize istedikleri bürolarda inşaat projelerini çizdirmelerinin önünü açarak onları özgürleştirdik. Erdek`in yurt içi-dışı tanıtımlarını belediyenin kasasından tek kuruş para çıkmadan, ilgili bakanlıklara yaptığımız başvurularla buralardan aldığımız ödeneklerle hallettik. Düzler Mahallesi sakinlerinin benden istediği kavşak açma talebine 30 yıldır yapma sözü veren ama yapmayan siyasiler gibi duyarsız kalmadım. Söz verdim onlara kavşağı ben kazandırdım. Erdek-Düzler ile Erdek-Ocaklar yolunu karayolları ağına aldırıp her iki yolun araç trafiğine sağlıklı hale gelmesini sağladım. Yeni hastane binası ve en önemlisi diyaliz üniteleri ile bu hastalarımızın taşınmasında kullanılmak üzere Kaymakamlığımız ile birlikte bir hasta nakil aracı kazandırdık. İşte kapalıspor salonu ve yeni okul binalarımız."
30 Mart`ta Kapıdağ Yarımadası ile Paşaliman Adasına daha iyi hizmet verecek belediye başkanlık seçimi olacağını yineleyen Aysan, size hizmet getireceğine, yatırımlar kazandıracağınıza inandığınız başkanınıza sahip çıkın diye seslendi.
Başkan Aysan, Erdek Belediye Meclisinde AK Parti grubunun azınlıkta olmasından dolayı, 5 yıl boyunca Adliye Sarayının yapımına, ilçe stadının yanındaki caminin yapımına ve en önemlisi de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesine ücretsiz yer verelim tekliflerine CHP Grubunun ret için el kaldırdığını seçmenlerine şikayet etti.
Kendisinin barışçı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Aysan, Kanava Sahil girişindeki askeri gazino olarak kullanılan binayı askeriye ile kurduğu iyi diyalog sayesinde binanın boşaltılıp yıkıldığını ve orasının park alanına dönüştürülerek halkın gün batımını seyredecek özel bir alan haline getirildiğini belirtip, Belediye Başkanlarını yaptıkları ile konuşmaları gerektiğine dikkat çekti.
İlk döneminde kendisinin de bazı hatalar yapmış olabileceğine değinen Aysan, "Artık yanımdakilere sahip çıkma zamanı, artık menfaatçileri yanımızdan ayırma zamanı artık Erdek`i şahlandırma zamanı" açıklamasında bulundu.
Enerji Bakanından Doğalgaz sözü alınmış
Aysan, 30 Mart`ta seçildiği takdirde yapacağı hizmetleri şöyle sıraladı:
"Erdek`in alt yapı ve arıtma sorunu çözülecek. Modern çay bahçelerine kavuşacağız. Lunaparkın bulunduğu alana bayanlarımız için alışveriş merkezi kurulacak. Modern sosyal tesisler, kapalı pazar yeri yapılacak. Çuğra sahil bandı yenilecek. Çiftçimiz için Çiftçınarlar Bölgesine bent, Karanlıkdere Bölgesine gölet ve Kapıdağ`a çevre yolu yapılacak. Kanalizasyon ve içme suyu hatları değişecek. Modern inşaatlar Kastri Bölgesi ile devam edecek. Tek zeytin bölgesine yeni otogar. Ve en önemlisi ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanından Erdek`e doğalgaz sözünü aldım"
Yat limanı hakkında da bilgi veren Aysan, bu yatırımın devlet yatırımları kapsamında olması nedeniyle bu dönemde yapılabilirliğin zorluğuna dikkat çekti.
Artık Büyükşehir olunduğuna değinen Aysan, 30 Mart`taki seçimin halka en iyi hizmeti verecek adayın seçimi olduğunu işaret etti.
Tüm bu hizmetlerin gelebilmesi için Erdek Belediye Başkanı olarak kendisine destek isteyen Aysan, aynı desteğin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Erdek Belediye Meclis listesine de verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere iki gündür araç konvoyu eşliğinde devam eden köy gezilerine katılarak kendisine destek veren herkese teşekkür eden Aysan, asayişi sağlamak üzere canla başla mücadele veren Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Erdek İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı personelinin verdikleri emeğe büyük saygı duyduğunu dile getirip haklarını helal etmelerini istedi.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli