Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Aysan engellileri kucakladı

Başkan Aysan engellileri kucakladı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Türkiye Sakatlar Derneği Erdek Temsilciliği bir araya geldi. Hafta içinde, Arteka Taş Restaurantta, Erdekte yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleri ile kahvaltıda buluşan Belediye Başkanı Aysan..

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Türkiye Sakatlar Derneği Erdek Temsilciliği bir araya geldi.
Hafta içinde, Arteka Taş Restaurant`ta, Erdek`te yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleri ile kahvaltıda buluşan Belediye Başkanı Aysan, engelli vatandaşların sorunlarını dinledi.
Toplantı öncesi, Türkiye Sakatlar Derneği Bandırma Şubesi Erdek Temsilciliği ve Erdek Belediyesi Engelli Personelinin desteği ile Erdek`te yaşayan tüm engelli vatandaşlara ulaşıldığından, engelli vatandaşların kahvaltılı toplantıya ilgisi yoğundu.

Erdek`te ilk kez böyle bir davete ev sahipliği yapacak olan, Arteka Taş Restaurant personeli sabah saatlerinden itibaren, başkan ve konukları için hummalı bir çalışma başlattı. Belediyenin servis araçları ile evlerinden tek tek alınan engelli vatandaşlar Başkan Aysan`ın kendilerine gösterdiği yoğun ilgiden çok memnun kaldı. Yaklaşık yüz yirmi kişiyi birden ağırlayan Başkan Aysan tüm masaları dolaşıp, engelli vatandaşlarla uzun uzun sohbet edip birlikte kahvaltı yaptı.

Türkiye Sakatlar Derneği Bandırma Şubesi Başkanı ve Erdek Temsilcisi olan Nurcan Yıldır Başkanın bu duyarlı davranışına teşekkür için çiçek demeti sundu.
Erdek Belediyesi Engelli Personelinin de tam kadro katıldığı etkinlikte, Erdek Belediyesi`nin engelli personeli Cem İlhan, personel adına başkanlarına teşekkür etti ve armağan sundu. Çiçek ve armağan karşında hayli duygulanan Başkan Aysan onlara teşekkür etti. Kahvaltıdan sonra engelli vatandaşlarla toplantı yapan Başkan Aysan söz almak isteyen vatandaşlara söz verdi ve dileklerini dinledi.
Gelen öneri ve istekleri beraberinde getirdiği personeline not aldırdı. Engelli vatandaşlar Akülü tekerlekli sandalye, Engelli Araçlarının otoparklarda ayrı bölümünün olması, hasta yatağı, çay bahçelerinde engelli tuvaleti ve iş olanakları gibi çok sayıda talepte bulundular. Başkan taleplerin yerine getirilmesi konusunda yanındaki görevli personele gerekli talimatı verdi. Tüm engellilerin ortak talebi Türkiye Sakatlar Derneği`nin Erdek Temsilciliğinin şubeye dönüşmesiydi. Başkan Aysan bu konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde yapacağı Ankara ziyaretinde Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi`ni bizzat ziyaret edip, Genel Başkan Şükrü Boyraz ile görüşeceğinin sözünü verdi. Vatandaşlardan gelen imza kampanya
sı talebi yerinde bulan Aysan hemen orada bir dilekçe yazdırarak ilk imzayı kendisi attı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan toplantının sonunda yaptığı konuşmada "Toplumda dezavantajlı kesim olarak görülen engelli vatandaşlarımızın aslında çevremizde yapacağımız küçük değişikliklerle yaşam kalitelerini yükseltmek bizlerin elinde. Ben Erdek Belediye Başkanı olarak elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım, sizlerden gelecek öneri ve istekleri yerine getireceğim. Erdek`te yaşayan her vatandaş eşit haklara sahiptir. Aranızda maddi olanaksızlıklar nedeniyle, Arteka Taş Restaurant`ta ilk kez geldiğini söyleyenler oldu, bu durum beni derinden üzdü. Sizlerin su faturaları, vergileri ile inşa edilen bu tesis sizin malınızdır. Malum Başkan döneminde tonlarca para harcanıp getirilen sanatçıların sazları dahil, yüzlerce kişi burada tek kuruş ödemeden yedi içti. Ben sizlere senede bir kez bir kahvaltı vermişim çok mu?... Bu toplantılarımızı geleneksel hale getirelim sık sık tekrarlayalım. Ne sıkıntınız olursa olsun daima benimle paylaşabilirsiniz. Görevlendirdiğim personelimle sürekli irtibat kurabilirsiniz. Sizleri kaliteli yaşam standartlarına kavuşturmak için gereken tüm çalışmaları yapacağım. "dedi.
Başkanın bu konuşmasına duydukları memnuniyeti alkışlayarak ifade eden misafirler, toplantıdan ayrılırken Başkana defalarca kez teşekkür ettiler. Yüzlerindeki gülümsemeden bu davetten çok memnun kaldıkları okunuyordu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı