Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Aysan köy yollarında

Başkan Aysan köy yollarında

Erdek Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan adayı Hüseyin Aysan, Halkını dinlemeyen halkçı olamaz dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında köy gezilerine devam eden AK Parti Belediye Başkan adayı Hüseyin Aysan, ilçeye bağlı Ormanlı ve Turan köylerinde vatandaşları ziyaret etti.
Aysan, ziyaret ettiği köylerde hanımlarla bir süre sohbet etti isteklerini dinledi.
Aysan`ın ilk durağı Ormanlı Köyü
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, köy ziyaretleri kapsamında önce Ormanlı Köyünü ziyaret etti.
Beraberinde AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ve belediye meclis üyesi adayları olmak üzere Ormanlı Köyüne giden Başkan Aysan`ı Köy muhtarı A. Adil Eren köy halkı ile birlikte karşıladı.
Bir süre hanımlarla sohbet eden Aysan, daha sonra köyün sahil bölümünde bulunan kahvehaneye geçerek burada, bayanlarında yer aldığı köy halkına sinevizyon görüntüleri eşliğinde belediye başkanlığı yaptığı dönemindeki hizmetleri paylaştı. 
Erdek`e kazandırdığı hizmetleri sinevizyon eşliğinde anlatan Aysan, 30 Mart`tan sonra Balıkesir Büyükşehir ile birlikte bugünün beldeleri ile köylerin mahalleye dönüşeceğini söyleyip, hizmet akışının daha hızlı ve sağlıklı olacağını ifade etti.
Belediye başkanlığına geldiği günden bu yana felsefesini `Çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak` olarak açıklayan Aysan, halkını dinlemeyenin halkçı olamayacağını öne sürdü.
Sırtını halka dayamayanın hiç bir şey olamacağını belirten Aysan, kendisinin göreve geldiği gibi ilk işinin Erdek Belediyesi bünyesinde, halkın sorunlarını anlatabileceği beyaz masayı kurmak olarak açıkladı.
Aysan, görevde bulunduğu süre içinde Erdek`in tanıtımını yaparken de Kapıdağ Yarımadasını bir bütün olarak ele alıp, tanıtımı Erdek Merkez Ocaklar-Karşıyaka Beldeleri ve tüm köyleri düşünerek ona göre planlayıp yaptığını anlattı.
Tanıtımların milyar liralar karşılığı sanatçılar getirmekle olmayacağının altını çizen Aysan, tanıtımların Off-Shore (uluslararası sürat tekne yarışmaları) gibi etkinliklerle yaptığını, bu harcamaları sponsorlardan sağlanan desteklerle hallettiğini, belediyenin kasasından tek kuruş para çıkmadığını ifade etti.
Aysan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Düzler Mahallesinde neredeyse 30 yıldır yapılması istenen Belkıs ve Yukarıyapıcı Köylerine giden karayolunun karşısına kavşak sorununu ben çözdüm. Bildiğiniz gibi köylere hizmetler Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yerine getiriliyordu, Balıkesir`de bulunan toplam 870 köye ayrılan bütçe rakamı 23 milyon liraydı. Bu para karşılığı köylerimiz yeterli hizmet alamıyordu. Balıkesir artık Büyükşehir olması sebebiyle bu rakam artacak hizmet akışı istenilen düzeye gelecektir."
Aysan Turan Köyünde
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ormanlı Köyünden sonra Turan Köyüne geçti.
Burada köy meydanında çoğunluğunu köy hanımlarının oluşturduğu kalabalık bir vatandaş topluluğuna hitap eden Aysan, Turan Köyünde de belediye başkanlığı döneminde ilçeye getirdiği hizmetleri sinevizyon eşliğinde anlattı.
Konuşmasına, CHP adayının Turan Köyüne düğün salonu sözü verdiğini anlatarak başlayan Aysan, CHP adayının köye bir kez daha gelişinde 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde Erdek`e neden düğün salonu yapmadığının sorulmasını istedi.
CHP adayının 2004-2009 yılları arasında iktidar partisi AK Partiden belediye başkanlığı yaptığını köy halkına anlatan Aysan, Erdek`e yeni hastane binasının da niçin yapmadığını kendisine sorulmasını istedi.
Aysan, Turan Köyünde konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Erdek`e yeni hastane binasını kazandırdığımız gibi, yıllardır Bandırma`ya giden diyaliz hastalarımızı Erdek Devlet Hastanesi`ne kurduğumuz diyaliz ünitesi ile gitmelerini önledik. Biz 5 yıl önceki seçimi herkesi dinlediğimiz için kazandık. 30 Mart`tan sonra ki önceliğimiz mahalleye dönüşecek tüm köylerimizin içme suyu, kanalizasyon ve atık su sorunlarını çözmek, Kapıdağ Yarımadasındaki tüm yolları 24 cm`lik sıcak asfaltla kaplamak olacaktır."
Ocaklar Belediyesi`ne bağlı Turan Köyünün imar sorunu çözülme aşamasında iken bir şikayet neticesinde sorunun çözümünün engellendiğini kaydeden Aysan, Turan Köyünün imar problemi çözülme aşamasında iken, kim şikayet etti? Sizlerin sorununun çözümünü kim engelledi? diye sorgulanmasını gündeme getirdi.
Başkan Aysan, belediyeye ait iş makinaları, kanal ve itfaiye araçları gibi lojistik desteği tüm köylere sağladığını hatırlatıp kendisinden önceki dönemde köylere belediye tarafından bu tip desteklerin verilmediğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli