Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Başkan Aysandan iddialara cevap

Başkan Aysandan iddialara cevap

Bandırmada günlük olarak yayımlanan bir gazetede Erdekte Kamulaştırma Rezaleti başlıklı çıkan haberde Mine Kaplan isimli vatandaşın iddialarına Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan cevap verdi.

Bandırma`da günlük olarak yayımlanan bir gazetede "Erdek`te Kamulaştırma Rezaleti" başlıklı çıkan haberde Mine Kaplan isimli vatandaşın iddialarına Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan cevap verdi.
Biz kimsenin babasından kalan eve göz dikmedik, kimseye sözümüzü tutmamazlık etmedik. Vatandaşlarımızın da zarar görmesine ise kim olursa olsun, asla müsaade etmedik şeklinde açıklamada bulunan Belediye Başkanı Aysan, yaptığı yazılı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: "Erdek`te yaşayan ve kamulaştırma mağduru olarak kendini kamuoyuna lanse etmeye çalışan, Mine Kaplan isimli vatandaşın Bandırma`da ki bir gazeteye yaptığı açıklamasındaki iddia tamamen asılsızdır. O gazeteyi böylesine asılsız bir haberi araştırma yapmadan, taraflı olarak sayfalarına taşıdığı için kınıyorum. O gazete, sadece malum kişi lehine taraf tutup siyasete alet olarak yayınlarını sürdüreceklerine, kendilerine bildirilen bir haberin doğruluğunu Belediye Başkanından veya konu ile ilgili belediye yetkililerinden öğrenerek yapsınlar. Mine Kaplan`ın konusuna gelince; Sayın Kaplanın evinin bulunduğu arsa 1985 yılında ve ardından 1993 yılında hazırlanan imar planına göre kamu yararına kullanımı için belirlenmiştir. Tapusuna da ilgili bu durum yansımıştır. Bu durumu muhakkak ki Mine Kaplan`da biliyordur. Türkiye Kanunlarla Yönetilir, kanun ne derse o uygulanır. Bunca zaman bu işin uzama nedeni Mine Kaplan`ın, evinin üzerinde bulunduğu arsaya Kamulaştırma Kıymet Takdir Komisyonu`nun belirlediği değeri az bulması, tam üç katı bedel isteyerek, kendisine bir apartman dairesi almayı istemesinden kaynaklanmaktadır. Bizim Mine Kaplan ile ne sorunumuz olabilir? Ayrıca kendisine yardım da ediyoruz. Onun sorununu kanunlar çerçevesinde çözümlemeye çalışıyoruz. Bu konuyu Belediye Encümenimize taşıdık. CHP`li Meclis üyelerimizden ve aynı zamanda Encümen Üyelerimizden olan Mine Kaplan`ın sınıf arkadaşı Burhan Karışık ile diğer Encümen üyesi Nimet Kalafat`ın da bilgisi vardır. Mine Kaplan`ın tüm bu gelişmelerden haberi vardır. Ben ve ekibim gelişmeleri kendisine ayda iki üç kez iletiyoruz. Kamulaştırmalarda şahısların özel istekleri değil her konuda olduğu gibi kanunlar geçerlidir. Ben yerimi veriyorum, karşılığında araba, kat, yat istiyorum diyenler ve böyle düşünenler için bir sözüm var. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmem. Kimse sosyal paylaşım sitelerinde vatandaşları yanıltmaya çalışmasın. İftira ile yalan yanlış eksik bilgilerle, haber yapanlara buradan sesleniyorum, haber tek taraflı yapılmaz, bir taraf suçlanıyorsa, suçlanan taraftan da bilgi alınmalıdır. Malum çevrelerin baskılarıyla, kişisel kaprislerle, siyasi hırslara alet olmadan gazetecilik yapılması gerekir. Basın vatandaşa doğruları anlatmak, bilgilendirmek için vardır. Kişileri, kurumları asılsız suçlamalarla, karalamak gazetecilik değildir." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli