Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Aysandan ilçe denetimi

Başkan Aysandan ilçe denetimi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Her mahallede bir şeyler yapmaya çalışıyoruz dedi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Her mahallede bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçemiz Alaattin ve Atatürk Mahallesi`nde incelemede bulundu.
Geçtiğimiz hafta sonu, Pazar gününü ilçede denetime ayıran Başkan Aysan, beraberinde Fen İşleri Müdürü Hakan Kola ile birlikte ilçe turuna çıkarak yapılacak çalışmaları ve uygulanacak düzenlemeleri yerinde belirledi.
Her iki mahallede ki cadde ve sokaklarda mevcut binaların imar durumları dikkate alınarak tretuarsız cadde ve sokak bırakılmamasını beraberindeki Fen İşleri Müdürü`ne özellikle not ettiren Aysan, bu iki mahallenin diğer mahallelere göre daha fazla hizmet beklediğinin altını çizip, Fen İşleri Müdürü Hakan Kola`dan, zemin ve tretuar yenilenmesi bekleyen cadde ve sokakların maliyetlerinin en kısa zamanda belirlenip ortaya çıkacak rakamın kendisine sunulması talimatını verdi.
Cezaevi üzerindeki çocuk parkına mini saha
Erdek cezaevi üzerindeki çocuk oyun park alanını yenilenecek ve buraya spor aletleri monte edilecek. Park alanındaki boş alana ise, çocukların futbol oynamaları için mini halı saha yapılacak.
Mahalle sakinlerini dinledi
Başkan Aysan`ın, yaptığı mahalle denetiminde, karşılarında bir anda belediye başkanıyla karşılaşan mahalle sakinleri, ikamet ettikleri evlerinin önündeki cadde, sokak ve treuarların yenilenmesini istedi. Başkan Aysan, yaptığı mahalle denetiminin asıl amacının öncelikli olarak hizmet bekleyen Atatürk ve Alaattin Mahallelerinde hizmet bekleyen cadde ve sokakların tek tek tespit edilip, hizmetin girmeyeceği bir tek sokağın bırakılmaması olduğunu belirtip, denetimin amacının eksiklikleri belirlemek olarak işaret etti.
Eski yapılar yıkılacak
Belediye Başkanının mahalle denetiminde karşısına çıkan, çevre için tehlike oluşturan eski yapılar yıkılacak. Belediye Başkanı Aysan`ın ilçe denetiminde, artık kullanılmayan, vatandaşlar için tehlike oluşturan eski yapılarla karşılaştı. Yıkılması gereken yapılarla ilgili tutanak tutulup, yasal girişimlerin zaman kaybetmeden başlatılmasını isteyen Aysan, beraberindeki teknik ekibe yıkılacak yapıların belediye encümenine getirilmesi talimatı verdi.
Çocuklara çikolata dağıttı
Gittiği her yerde çocukların yoğun sevgisiyle karşılaşan Aysan, beraberindeki koruması aracılığıyla hepsine çikolata dağıttı. Çocuklar, belediye başkanından cadde ve sokaklarda belediye ye ait olup ta boş olan alanlara mini futbol sahası yapmalarını istedi. Başkan, mahalle aralarında bulunan çocuk oyun park yerlerinde uygun alanlara mini halı saha yapacaklarını aktarıp, çocuklara müjdeli haberi verdi.
Mahallelere eşit hizmet gelecek
Her mahalleye eşit hizmet vermek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Başkan Aysan, mevsim şartları elverdiği gibi hizmet bekleyen cadde ve sokak zeminleri ile tretuarlarının yapılmasına hemen başlanacağını, mevcut çocuk oyun parklarının yenileneceğini, buralara çeşitli spor aletleri monte edilip, mini halı futbol sahalarının hizmete sokulacağını açıkladı.
Haber : Taygun Ertan

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu