Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Aysanın çalışma raporuna ret

Başkan Aysanın çalışma raporuna ret

Erdek Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın, 2012 yılı çalışma raporu çoğunlukta bulunan CHPlilerin oylarıyla yine reddedildi.

Erdek Belediye Meclisi`nin Nisan ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, 2012 yılı çalışma raporu çoğunlukta bulunan CHP`lilerin oylarıyla yine reddedildi. 
Denetim Komisyonu raporu
Gündemin ilk maddesinde, Denetim Komisyonu raporunun okunması vardı. Komisyon başkanı CHP`li Mehmet Ali Tetik, komisyonda yer alan CHP`li Nimet Kalafat ve AKP`li Yılmaz Öğrenir`i de temsilen raporu okudu. Tetik, 2012 yılında belediyenin, 6 milyon 418 bin lira daha borçlanmasının kabul edilemeyeceğini belirtti. Tetik, kentin temizlik işlerini alan Tomurcuk şirketine, 2012 yılında ödenen 5 milyon 700 bin liranın yüksek olduğunu söyledi. Belediyenin, son dört yılda 35 milyon 250 bin lira daha borçlanmasıyla toplam borç miktarının 103 milyon 302 bin 652 liraya yükseldiğine dikkati çekerken, belediyenin cari açığının yüzde 133`e yükseldiğini açıkladı.
Denetim Komisyonu`nun raporunu değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, belediyenin son 15 yıldır gelir-gider dengesinin bozukluğunun bugünkü borç yükünü getirdiğini öne sürerken, şunları söyledi:
"Bandırma Belediyesi, temizlik işlerini 2012 yılında 5,5 milyon liraya özelleştirdi. Biz ise 5 milyon 700 bin lira ödüyoruz ancak Tomurcuk şirketi yalnız kentin temizlik işlerine bakmıyorlar, park- bahçe, itfaiye ve iş makinelerine de yardımcı oluyorlar. Bu dönem içinde 17 memur, 28 işçimizi emekli ederken, kendilerine toplam 2 milyon lira tazminat ödedik. Belediyemizde çalışmakta olan 83 personelimiz, torba yasası kapsamında bizden ayrıldı. Çok zor ekonomik koşullar içinde bulunmamıza karşın şu anda memurlarımızın bizden alacağı yok, işçilerimizin ise 1 maaş alacağı var."
İlçenin temizliğinde zorlanıyoruz
Erdek`in çöp toplama işini 10-14 kişiyle gerçekleştirmeye çalıştıklarına dikkati çeken Aysan, "Erdek`in nüfusu küçük ama yüzölçümü büyük. Kışın, çöp toplamada fazla bir sorun yaşamıyoruz ama nüfusumuzun yoğun olduğu yaz aylarında çöp yığınları ile karşılaşabiliriz."
Modern bir araç parkına ihtiyacımız var
Erdek Belediyesi`nin, borçlarını yeniden yapılandırması kapsamında iki ayda bir 54 bin lira ödemek zorunda kaldıklarını vurgulayan Başkan Aysan, bu parayı ödemekte bile zorlandıklarını açıkladı. Belediyenin elindeki araç-gereçlerin çok eski olması nedeniyle hizmet vermekte zorlandıklarına dikkati çeken Aysan, "Eğer, CHP grubu olarak sizler, bu istediğimiz bütçeyi verseydiniz, 0 araçlardan oluşan modern bir araç parkı oluşturmayı plânlıyorduk. 
Belediyemizin, böyle modern bir araç parkına ihtiyacımız var" diye konuştu.
Encümen seçimi
Gündemde yer alan Encümen üyelikleri için gizli oyla gerçekleşen seçimde bu görevlere CHP`den Burhan Karışık ve Nimet Kalafat getirildi.
Plân-Bütçe Komisyonu seçimi
Ardından, Encümen üyeliği seçimine geçildi. Gizli oyla gerçekleşen seçimde Encümen üyeliklerine CHP`den Mehmet Ali Tetik, Levent Karabacak ve Çetin Gül, AKP`den ise Aycan Ener ve Turan Gün seçildiler.
İmar Komisyonu
Gizli oyla yapılan İmar Komisyonu seçiminde de, komisyon üyeliklerine CHP`den Burhan Karışık, Mehmet Ali Yağcı ve Levent Karabacak, AKP`den Turan Gün ve Yılmaz Öğrenir getirildiler.
Cem ve Kültür Evi
Meclisin gündeminde, başkanlığını Mahmut Karaca`nın yaptığı, 2010 yılında kurulup, hâlen 104 üyeye sahip bulunan Erdek Alevi Kültür Derneği`nin, cem ve kültür evi yapmak için kendisine Halit Paşa Mahallesi, "Kızaran Dere" mevkiinde tahsis edilmesini istediği arsa konusu görüşüldü. Dernek başkanı ve yöneticilerinin de izlediği toplantıda konu, incelenmek üzere İmar Komisyonu`na gönderildi. 
Aysan`ın çalışma raporu
Gündemin son maddesi, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın 2012 yılı çalışma raporunun görüşülmesinden oluşuyordu. Raporun okunması sırasında yasa gereğince Aysan, yerini meclis birinci başkan vekili CHP`li Mehmet Ali Kılıç`a bıraktı. Aysan`ın çalışma raporu ile ilgili olarak görüntülü sunumu Yazı İşleri Müdürlüğü`nde görevli memur Neslihan Engin yaptı. Ardından Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, 2012 yılındaki çalışmalarını özet durumunda sundu. Aysan`ın raporunun eleştiriye açılmasından sonra söz alan CHP`li üyelerden Mehmet Ali Kılıç, turistik bir ilçe konumunda bulunan Erdek`in yeni bir arıtma tesisi, eğlence merkezi, kültür merkezi ve doğalgaza ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Yapılan oylamada AKP`li Aysan`ın raporu 8 CHP`li üyenin oylarıyla reddedilirken, AKP`li iki üye kabul oyu verdi. AKP`li üyelerden Yılmaz Öğrenir ve Sabri Çağlar, çalışma raporuna çekimser oy kullandılar. Meclis toplantısına AKP`li Melek Decan Eraslan katılmazken, raporun oylanması sırasında CHP`den Burhan Karışık, AKP`den ise Aycan Ener, salonda bulunmadı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu