Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Canbaz, esnafın Ahilik Haftasını kutladı

Başkan Canbaz, esnafın Ahilik Haftasını kutladı

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 
Esnaf ve sanatkarların, Türk milletinin köklü geleneklerinden ahiliği asırlardır yaşattığını hatırlatan Başkan Canbaz, ahiliğin sadece kültür ve sosyal bir evre olmamakla birlikte, başlı başına bir esnaflık yapısı, yaşam kriterlerinin birleştiği bir sistem, yenilikler ve güzellikler manzumesi olduğunu söyledi. 
Ahilik geleneğinin milletin sahip olduğu, sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın ürünü olarak zamanın ihtiyaçlarına göre kurumlaştığını ifade eden Canbaz, ahiliğin toplumsal yaşantıya olumlu katkılar yapmasının yanı sıra meslek ahlakı ve çalışma disiplininin oluşmasında etkili olduğunu belirtti.   
Canbaz, "Günümüzdeki esnaf ve sanatkârlar odasının temelini oluşturan ahilik geleneğinin günümüze kadar ulaşmasının nedeni, bu değerlerin sivil toplum örgütlerine her zaman rehber olabilecek insani ilkeler olmasındandır. Güzel ahlakı, aklıselimi, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatıyla yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen Ahi Evran-ı Veli`nin düşünceleri ve ahilik geleneği, yüzyıllardır geçerliliğini korumakta ve günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir. Ahilik, tüm yönleriyle hayat biçimine dönüşmüş, başka kültürlere ve toplumlara esin kaynağı olmuştur." dedi. 
Küçük sermayelerini emek ve alın terleriyle birleştiren Erdek esnafının Ahilik Haftası`nı kutlayan Canbaz, Ahilik geleneğinden kopmadan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının büyüyerek devam etmesini temenni etti.                           


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli