Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Demir’den açıklama “Genco Erkal’ın isminin kaldırılması girişimi yanlış”

Başkan Demir’den açıklama “Genco Erkal’ın isminin kaldırılması girişimi yanlış”

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, Erdek’te, Genco Erkal’ın sokağa verilen isminin silinmesi için AKP meclis üyeleri tarafından verilen önergenin, Erdek Belediye Meclisi’ndeki oylama sonunda İmar Komisyonu’na gönderilmesini

İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, Erdek’te, Genco Erkal’ın sokağa verilen isminin silinmesi için AKP meclis üyeleri tarafından verilen önergenin, Erdek Belediye Meclisi’ndeki oylama sonunda İmar Komisyonu’na gönderilmesini doğru bulmadığını açıkladı.
Genco Erkal’ın, Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimlerinden biri olduğuna dikkati çeken Demir, “Genco Erkal’ın, Cumhurbaşkanına bir mesajında hakaret ettiği öne sürülüyor. Konu yargıda. Kararı yargı verecek. Ancak mahkemeden ceza alsa bile isminin Erdek’e verilen bir sokaktan kaldırılmasını doğru bulmuyorum” dedi.
Erdek Belediye Meclisi’nin son toplantısında, Denetim Komisyonu üye sayısının 3’ten 5’e çıkarılmasının yanlışlığına da değinen Demir, şunları söyledi:
“Belediye Meclisi toplantısından bir gün önce, partimizin iki meclis üyesi ile bir araya gelerek, gündemi görüştük. Bu toplantıda, Denetim Komisyonu üye sayısının 3’ten 5’e çıkarılmasıyla ilgili hiçbir şey konuşmadık. Çünkü bu konu ek gündem ile meclise geldi. Bu komisyonda yıllardır 3 üye görev yapıyordu. Duydum ki, bir meclis üyemiz de, meclis toplantısında komisyonun 3’ten 5’e çıkarılması lehinde oy kullanmış. 
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli