Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Ekrem Yavaş karla mücadeleyi bizzat takipte

Başkan Ekrem Yavaş karla mücadeleyi bizzat takipte

Sındırgı ilçesinde etkisini gösteren kar yağışında belediye personeli vatandaşların mağdur olmaması için özverili şekilde çalışmaya devam ediyor.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, daha önce yağan kar yağışında olduğu gibi yine personelin çalışmalarını yerinde takip ederek ulaşım yollarının bir an önce açılması için ekipleri yönlendiriyor.
Sındırgı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler yollarda kar küreme çalışmalarına devam ederken bir yandan da tuzlama çalışması yaparak yolların kapanmasını engellemeye çalışıyor.
Belediye personeli tarafından kırsal mahallelerin yol açma çalışmalarını takip eden Başkan Yavaş, “Sındırgı bu yıl Türkiye’nin çoğu yerinde olduğu gibi karla ciddi manada imtihan verdi. Bizler bunu rabbimizin bereketi olarak görüyoruz. Barajımız bugün % 100’e yakın doluluk oranı var. Ciddi manda 3-5 yıldır kurak geçen mevsimin daha iyi geçmesi anlamına geliyor. Kar yağdığında bunun acelecilikten kaynaklanan vatandaşımızın hemen herkesin aynı şeyi istemesinden kaynaklanan sıkıntısı oluyor. Bizler bunu sosyal medya ve basınla mesajla bilgilendirerek bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Yılbaşında özelikle yağan karda 48 saat gibi Akhisar-Balıkesir yolunun kapalı kalmış olması bile bizim bu bölgemizde Belediyemizin, Orman İşletme Müdürlüğümüzün, Sulama Birliğimizin, Kaymakamlığın ve Büyükşehir’in organizasyonuyla beraber çok ciddi manada bir sıkıntı yaşamadık. Bunun altında yatan asıl sebep belediye personelimizin özverili çalışmaları oldu. Bundan dolayı belediye personelimizin zamanında yapmış oldukları müdahalelerden dolayı teşekkür ediyorum. Yolda kalanlara özellikle gıda yardımı olsun veya bunların ulaştırılması konusunda olsun ciddi manada emek sarf edildi. İnsanlarımız şunu bilecekler ki belediye personeli normal zamanlarda çalışma prensibine göre konuşlandırılmış durumda. Tabi afet durumlarına ise aynı anda 74 tane mahallesi olan Sındırgı’da tamamında aynı işlemler isteniyor. Hatta insanlarımız kendi görev ve sorumlulukları arasındaki işlerde dahi belediye personelinden bekliyor. Bu konularda herkese yetişmek mümkün olmuyor. Çok şükür olsun herhangi bir can kaybı olmadan bu iki kar yağışı ve arkasından geçtiğimiz günlerde yaşanan ciddi bir lodos olanla mücadeleyi maddi hasarlarla atlattık.” dedi
İlk karda ve ondan sonra ilçede etkisini gösteren şiddetli lodosta mağdur olan vatandaşlara da müjdeli haber veren Yavaş, Başbakanlık Afet Fonundan Balıkesir’e 6 milyon Lira para aktarıldığını ve bu paranın 905 bin lirasının Sındırgı’ya ayrıldığını belirtti.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli