Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Ergin, devletin analığını ve babalığını göstermesini istedi

Başkan Ergin, devletin analığını ve babalığını göstermesini istedi

Ayvalık Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde yapıldı.

Ayvalık Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde yapıldı. 
Açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yurt sorununa değinerek, devletin analığını ve babalığını kullanmasını istedi. 
Gençlerin sokak ve parklarda sabahladığına vurgu yapan Başkan Ergin, “Bir anne baba çocuğunu her şeyden ve herkesten esirger. Anneler en derin uykusundan bile çocuğunun üstü açık kaldı mı, üşüdü mü? Kaygısıyla uyanıp kontrol eder. Bugün gençlerimiz sokaklarda, parklarda sabahlıyor. Gençlerimizin üstü açık kaldı. Devlet Baba demekle olmuyor. Devlet analığını, babalığını göstermeli” dedi. 
Gençlerin barınma sorunlarının giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Ergin, “Gençlerimizin üstünü örtmeli, barınma sorunları giderilmeli. Nedeni ne olursa olsun, ister yanlış göçmen politikaları, ister öğrencileri, tarikat yurtlarına mahkum etme niyetleri, ister halkın yoksullaşması, isterse başka bir sebepten olsun eğitime ulaşmak ve barınmak her gencin her öğrencinin, her yurttaşın anayasal hakkıdır. İktidarı, parklarda sabahlamak zorunda kalan ya da bunlara destek verenlerle değil, barınma ve yurt sorununa bir an önce kalıcı çözümler üretmeye davet ediyorum” dedi. 
Küresel iklim değişikliğiyle ilgili mücadele için belediye bünyesinde birim oluşturulduğunu duyuran Başkan Ergin, “Çağımızın en önemli sorunlarından biri endüstriyel yaşamda tüketim toplumlarında üretim ve tüketim süreçlerinde oluşan çevre sorunları. Bu sorunlarla herkesin her kurumun mücadele etmesi gerekiyor. Meclis gündemimizde yer alan Küresel İklim Değişikliğiyle mücadele biriminin kurulması da bu hassasiyete bağlı olarak meclisin huzuruna getirdik. Tıpkı yakın zamanda belediye olarak yeşil enerji adıyla adlandırılan RES yapımına ilişkin getirdiğimiz ve bakanlık onayında olan projemiz gibi.” dedi 
Çevre duyarlılığı bakımından yerel yönetimlerce de gözetilmesi gereken bir diğer önemli konu olan sıfır atık konusunu da gündeme getiren Başkan Ergin, “Sıfır atık yönetimini kurarak sıfır atık belgesini almaya hak kazandık, hayırlı olsun.” dedi. 
İktidarı çaresiz yoksullarla değil, yoksullukla mücadele etmeye davet eden Başkan Ergin, korona virüs pandemisinin bir türlü kontrol altına alınmadığını belirterek ve bu hastalıkla mücadelede bilimsel olarak kanıtlanan tek yöntemin aşı olduğunu dile getirdi. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli