Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gençer, istifa söylentilerini sona erdirdi

Başkan Gençer, istifa  söylentilerini sona erdirdi

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, hakkında istifa edeceği yönünde çıkarılan söylentileri Eylül Ayı Meclis Toplantısında İstifa Etmeyeceğim” diyerek son verdi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, hakkında istifa edeceği yönünde çıkarılan söylentileri Eylül Ayı Meclis Toplantısında “İstifa Etmeyeceğim” diyerek son verdi.
Ayvalık Belediyesi Eylül 2014 ayı olağan meclis toplantısında gündemde 8 madde vardı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlık ettiği toplantıda, Kadastro Kanunu gereğince, Altınova ve Küçükköy Mahallelerinden 6`şar kişilik bilirkişi seçimleri yapıldı.
Toplantının ikinci gündem maddesi olan 112 Acil Sağlık İstasyonuna Altınova`da yer tahsisi yapılması kabul edildi.
Altınova`da Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili maddenin oylanması öncesinde konuşan Başkan Gençer, bölgede yaklaşık 20 bin çiftçinin bulunduğunu ve bölgenin Dikili ve Çandarlı limanlarına yakın olmasının yanı sıra Çanakkale-İzmir Karayolunun üzerinde bulunması ve bölgenin bakanlık tarafından teşvikli bir yer olması nedeniyle yatırımcıların Altınova Gıda Organize İhtisas Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapabilmesinin mümkün olabileceğine değindi.
Altınova Organize Sanayi Bölgesi’nin, Ayvalık ve çevresi için bir gelişim projesi olduğunu vurgulayan Gençer, projenin bakanlık tarafından onaylanıncaya kadar aradan geçecek zamanın yaklaşık 1,5 yıl sürebileceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Ayvalık’ta Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması oy birliğiyle kabul edildi.
Ayvalık Belediyesi bünyesinde Tansa ile birlikte olan iştiraklerin tek çatı altında toplanması amacıyla belediyenin kendi bünyesinde kurulacak olan bir şirketin oldukça uzun bir zaman içerisinde oluşturulacağından Ayvalık Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner’in bir hafta önce kurduğu ‘Güzel Ayvalık’ adlı 10 bin lira sermayeli şirketi, Ayvalık Belediyesine hibe etmesi konusu ele alındı.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP`li Belediye Meclis Üyeleri şirketin Ayvalık Belediyesi’ne devredilmesi yönünde oy kullanırken, MHP ve AK Partili belediye meclis üyeleri çekimser kaldı.
Belediye Gelirleri Kanununa istinaden, İlan ve Reklam Vergisi, eğlence vergisi, işgal harcı, tatil günlerinde çalışma ruhsat harcı, işyeri açma izin harcına ve imar harçlarına dair tarifelerin tespiti, Belediye Meclis Tarife Komisyonuna gönderilmesine ve sonrasında da bakanlığa gönderilmesi oy birliğiyle karar verildi.
Ayvalık- Alibey Adası arasında yolcu taşıyan yolcu motorlarının Ayvalık’ın iç denizi içerisinden Ayvalık-Çamlık, Küçükköy-Gelinkaya, Kırlangıç Fabrikası ve Cunda Adası arasındaki güzergahta önümüzdeki yıldan itibaren seferlerini yapması karara bağlandı.
Toplantıda asansörlü binaların yıllık periyodik kontrollerini yapacak A sınıfı akredite kuruluşlarıyla ilgili sözleşme yapılmasına ilişkin Ayvalık Belediyesi’nin yetkilendirilmesi de karara bağlandı.
Badavut mevkiinde bulunan Biyolojik Arıtma Tesisi’nin çevresindeki sitelerin sakinleri, terfi merkezinden yayılan kokular nedeniyle yaşadıkları sorunları dile getirdi.
Site sakinlerinin terfi merkezine geceleri belirsiz bazı vidanjörlerin boşaltım yaptıklarını kaydederek, söz konusu sorunun çözümlenmesi için Ayvalık Belediyesi’nden yardım istediklerini söylediler. Site sakinlerinin gece yarısı kimliği meçhul vidanjörlerin tesiste boşaltım yaptıkları şikayetlerinin büyüteç altına alınmasını isteyen MHP Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Halil Gür, Bergama-Ovacık’taki Altın Madeninden siyanür karışımlı atıkların yüksek ücretler karşılığında bölgedeki vidanjörler aracılığıyla atıldığını iddia etti.
MHP’li Halil Gür, 9 yıldan bu yana Ayvalık Ticaret Odası ile Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 10. kez düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenlikleri’nin isminin ‘Hasat ve Ticaret’ ismini almasını önerdi.
Ayvalık Belediyesi’nin; İller Bankasından Ayvalık, Küçükköy, Altınova olmak üzere 1. 6 milyon lira olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Gençer, “Ancak şu anda 600 bin lira olan İller Bankası payı 300 bin liraya inmiş durumda. Büyükşehir Yasası hazırlanırken, belediyelerin gelirlerinin artacağı belirtilmişti. Ancak bu ne yazık ki böyle olmadı. Ayvalık Belediyesi’nin en büyük geliri su geliriydi. Şimdi ise su gelirleri Büyükşehir’e geçiyor. İlçe belediyelerinin kaynakları alındı ama bizden beklentiler arttı. Bu yüzden de sesimizi çıkarmıyor ve polemiğe giremiyoruz. Benim için ‘istifa edecek’ deniliyor. Ben ucuz kahraman değilim. Polemiklere girmem ve istifa da etmem. Bana oy veren insanlara istifa ederek ihanet etmem. Zorluklarla birlikte mücadele ederek, Ayvalık’ı daha iyi bir yere getirmeyi el birliğiyle başaracağız” sözleriyle toplantıyı sona erdi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli