Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Hüseyin Aysan: Meclisimiz, Kastriyi yeniden Erdeke kazandırdı

Başkan Hüseyin Aysan: Meclisimiz, Kastriyi yeniden Erdeke kazandırdı

Erdek Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında devrim niteliğinde bir karara imza atıldı. CHP ve AKPli belediye meclis üyeleri, ilçenin en önemli yerleşim alanlarından Kastri mevkiinde imar plânı değişikliği yapılmasını oybirliğiyle kabul etti.

Erdek Belediye Meclisi`nin Eylül ayı toplantısında devrim niteliğinde bir karara imza atıldı. CHP ve AKP`li belediye meclis üyeleri, ilçenin en önemli yerleşim alanlarından Kastri mevkiinde imar plânı değişikliği yapılmasını oybirliğiyle kabul etti. Böylece yıllardır adeta kangren durumuna gelip, bölgede yeri bulunan çok sayıda vatandaşın mağduriyetine neden olan bölgenin imara açılması konusunda önemli adım atıldı. İmar komisyonundan gelen kararlar, mecliste kabul edildi.
Yalnızca CHP`li Sedat Ülgay`ın, mazereti nedeniyle hazır bulunmadığı meclis toplantısını, Kastri`de yerleri bulunan çok sayıda vatandaş da dikkatle izledi.
Birkaç küçük ayrıntıda CHP`li Mehmet Ali Kılıç, Sümer Balkan ve Nimet Kalafat`ın çekimser veya ret oyu kullandığı oylama sırasında Kasti`nin tümünde imar planı değişikliği yapılması kararı meclisten oybirliğiyle onay aldı.
Oylamadan sonra CHP`li Nimet Kalafat`ın, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a yönelttiği, "Diyelim ki, plân ve imar plânı değişiklikleri onaylandı. 18 uygulaması tamamlandı. 100 metre içindeki imar adasında mülkü bulunan bir vatandaş, ruhsat isteminde bulunduğu takdirde, kısmi yapılanma koşulu aranmaksızın ruhsat verebilecek misiniz? Eğer verirseniz, herhangi bir şikâyet üzerine yönetim olarak teknik personelinizin arkasında durabilecek misiniz?" şeklindeki sorusuna Başkan Aysan, "Elbette ruhsat vereceğiz" diye yanıt verdi.
Oylamanın ardından düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, meclisin, 50 yıldır çözüm bekleyen bir sorunun giderilmesi için önemli bir adım attığının altını çizerken, şunları söyledi:
"3,5 yıldır, bu sorunun çözümü için uğraşıyorduk.  Böylece çok önemli bir virajı döndük. Önümüz açıldı. Artık top bizden gitti. Biz, bölgede imar plânı değişiklikleri yaparken, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yerine getirdik. Şimdi bu kararlar, bir ay süreyle askıya çıkacak. İtiraz olmaması durumunda yürürlüğe girerek, bölgede parselasyon çalışmaları başlayacak. Zaten imar plânı da hemen hemen hazır. Bu nedenle bölgede yerleri bulunanların itiraz edip, mahkemeye başvurmaları durumunda bu sorun çözülmez. Bölgede yerleri bulunanlar, en az 50 yıl daha beklemek zorunda kalırlar. Bu nedenle vatandaşlarımızın, sağduyulu davranmalarını ve tek vücut olarak, Erdek`in önünü açmalarını bekliyoruz."
Yeni cami yeri komisyona gitti
Belediye Meclisi`nin gündeminde, Yalı Mahallesi, Kanava mevkii, 979 ada, 3 parselde kayıtlı belediyeye ait taşınmazın, cami ve müştemilâtı yapmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı`na tahsisinin yapılması konusu da görüşüldü. Yerin, ilçe stadyumunun yanındaki yürüyüş bandını da kapsaması nedeniyle sıkıntı yaratabileceğini vurgulayarak, yerin ifrazının yapılmasının uygun olacağına dikkati çeken CHP`li Burhan Karışık, "Bu nedenle konuyu önce imar komisyonuna gönderelim. Orada ifraz yapılması kararını aldıktan sonra yeniden meclise getirip, karar verelim" dedi. Karışık`ın önerisi üzerine konu, imar komisyonuna gönderildi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli