Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Hüseyin Durak: Ocaklar beldesini turizmin önemli yöresi durumuna getirdik

Başkan Hüseyin Durak:  Ocaklar beldesini turizmin önemli yöresi durumuna getirdik

Erdeke bağlı Ocaklar beldesinin belediye başkanı Hüseyin Durak, açıklamalarda bulundu.

Erdek`e bağlı Ocaklar beldesinin belediye başkanı Hüseyin Durak, açıklamalarda bulundu.
Üç dönemdir başkanlık görevini sürdüren Durak, daha önce köy statüsünde bulunan Ocaklar`ın, 1999 yılında belde durumuna gelip, belediye teşkilatına kavuştuğunu vurgulayan Durak, şunları söyledi:
"Belediye yönetimine geldikten sonra beldemizin hedeflerini belirlemeye çalıştık. Beldemizde öncelikli olarak turizmi mi, yoksa zeytinciliği mi seçeceğimiz konusunu tartışarak, turizmde karar kıldık. Buna paralel şekilde de iç turizme yönelmeyi uygun bularak, turizm yatırımlarımızı destekleyip, yardımcı olduk. Beldemizin alt yapısını gerçekleştirdik. 15 yıllık görev süremin sadece 2,5 yılını iktidar partisinin belediye başkanı olarak geçirirken, 12,5 yıllık süre ise muhalefette geçti. Belediyemizin ilk bütçesi 65 bin liraydı. Bugün ise 1 milyon 600 bin liralık bütçeye sahibiz."                        
Baştarafı Sahife 1'de
Öncelikli olarak turizmi hedeflerken, Ocaklar`ı tam anlamıyla turizm beldesi durumuna getirmelerine karşın zeytinciliği de ihmal etmediklerini belirten Durak, her yıl, belediye bütçelerinin yüzde 30-35`ini yatırımlara ayırdıklarına dikkati çekti. 
İki yıl önce Ocaklar Körfezi`ne attıkları 180 yapay resifin sonuçlarının Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından izlendiğine işaret eden Durak, "Bu üniversitenin verdiği raporlara göre denizimizde, daha önceleri görülmeyen balık türlerinin ortaya çıktığı bildirildi" dedi. Tarım Bakanlığı`nın, iki yıl önce atılan yapay resiflerin sonuçlarının tam olarak ortaya çıkmasına kadar denize yeni yapay resifler atılmasını durdurduğunu vurgulayan Durak, "Körfezimizdeki canlı popülasyonunu yakından izliyoruz" diye konuştu.
ZEYTİNCİLİK BEKLENENİ VERMEDİ
Marmara Birlik`e bağlı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin de başkanlığını yürüten Hüseyin Durak, bu yıl zeytinciliğin beklenen düzeye ulaşamamasının nedenini "zeytin sineği"nin verdiği zarara bağlarken, "Kooperatifimizin geçen yılki geliri 8 milyon lirayken, bu yılki gelirimiz ise sadece 1,5 milyon lira oldu" dedi. Durak, kooperatifin, geçen yıl 9 milyon kilo sofralık zeytin alırken, bu yılki alımın 3,5 milyon kiloda kaldığını, bu yıl sadece 700 ton yağlık zeytin alınabildiğini belirtti.           
     Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu