Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Mirza, taşaron çalışanlarını da sendikali yapıyor

Başkan Mirza, taşaron çalışanlarını da sendikali yapıyor

Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye Taşkırma Şirketi Müdürü Vahit Ak ve Genel İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum bir araya geldi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye Taşkırma Şirketi Müdürü Vahit Ak ve Genel İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum bir araya geldi. Yapılan görüşmede Belediye Şirketi çalışanlarının sendikalı olması ve toplu sözleşme yapılması kararlaştırıldı.
Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından 30 Mart yerel seçimleri öncesinde verilen sözler birbir yerine getiriliyor. Bu kapsamda halkımıza söz verdiği şekilde Kapalı Pazar Yerinin inşaat çalışmalarını başlatan Başkan Mirza şimdide belediyedeki taşeronlaşmanın kaldırılması için ilk adımları attı.
Mirza, ilk olarak Belediye Taş Kırma Tesisinde çalışan taşeron işçilerin belediye şirketi bünyesine katılmasını sağlamasının ardından şimdide işçilerinin sendikal haklarının kazanmaları konusunda sendika temsilcileriyle sözleme görüşmelerine başladı. Öte yandan bundan sonraki süreçte belediye bünyesinde yer alan diğer taşeron işçilerinde belediye şirketine geçirilmesi konusunda da çalışmaların hız kazanacağı ifade edildi.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli