Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Ok, Ahilik Haftasında esnafla buluştu

Başkan Ok, Ahilik Haftasında esnafla buluştu

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı İsmail Ok, Ahilik Haftası münasebetiyle kendisini ziyaret eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel ve Birliğe bağlı odaların başkanlarını ağırladı.

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok, Ahilik Haftası münasebetiyle kendisini ziyaret eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel ve Birliğe bağlı odaların başkanlarını ağırladı.
Balıkesir Belediyesi Meclis Salonu`nda gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı İsmail Ok, "Günümüzdeki esnaf odalarına benzer bir işlevi olan ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Ahi Evran bundan sekiz yüzyıl önce, ahilik, yani adı kardeşlik olan bu teşkilatı kurarak, güzel ahlakın toplumda ve ticaret hayatında yaygınlaşmasına ön-ayak olmuş, `Hak ile sabır dileyip bize giden bizdendir/Akıl ve ahlakla çalışıp bizi geçen bizdendir` diyerek çağımıza ışık tutmuştur"diyerek konuklarının ve Balıkesir esnafının Ahilik Haftası`nı kutladığını bildirdi. 
BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Başkan Ok`a, Belediye Başkanı Ok`a Ahilik Haftası nedeniyle bir araya gelmekten mutlu olduklarını kaydetti.
Esnaf temsilcileri ile sohbet eden Başkan Ok, hizmetleri hakkında kendisine sorulan soruları cevaplandırarak, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 
Kendisine iletilen istek ve talepleri not alan Başkan Ok, Balıkesir Belediyesi olarak Balıkesir esnafının her zaman yanında olduklarını söyledi.
Ziyaretin ardından, bu kez Belediye Başkanı Ok ve Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, hafta münasebetiyle BESOB Başkanı Mesut Aşanel`i makamlarında birlikte ziyaret ederek Ahilik Haftasını kutladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli