Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Pekel: Ormanları artık kesen değil, diken olmak zorundayız

Başkan Pekel:  Ormanları artık kesen değil, diken olmak zorundayız

Törene Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Meclis üyeleri Abdurrahman Buzlu, Mesut Tatlıdil, CHP İlçe Başkanı Metin Ok ve Çevre Koruma Dergisi yöneticileri katıldı.

Törene Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Meclis üyeleri Abdurrahman Buzlu, Mesut Tatlıdil,  CHP İlçe Başkanı Metin Ok ve Çevre Koruma Dergisi yöneticileri katıldı.
Fidan dikim töreninde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, ağaçlandırmanın ve yeşillendirmenin önemine dikkat çekerek, herkesi bu kutsal görevi yapmaya çağırdı. Konuşmasına, `` Ormanı bekçi değil, sevgi korur`` sözüyle başlayan Pekel,  ormanları artık kesen değil, diken olmamız gerektiğine dikkat çekerek,  şunları söyledi:`` Göreve geldiğimizde bugüne Park Bahçe Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte güzel bir çalışma yürüttük. Göreve geldiğimiz günden bugüne dek  40 bin fidan diktik. Fidanları sadece ekmekle kalınmıyor, bunları bakmak, çocuk ihtimamı göstererek bunları büyütmek gerekiyor. 
`Bugünde kısa adı ÇEVKOR olan Çevre Koruma Dergisi ile birlikte 3500 adet 3 yaşında Toros Sediri fidanı diktik. İnşallah Bandırma`nın her tarafını yeşil yapacağız."
Çevre Koruma Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe de gazetecilere, yıllardır yürüttükleri ağaç dikim kampanyalarıyla doğaya, okullara ve öğrencilere verdikleri eğitim seminerleriyle onların çevreye duyarlı olmalarına destek verdiklerini belirterek, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel`e katkıları nedeniyle plâket sundu. 
Törende ayrıca Çevre Koruma Dergisi tarafından bazı kurum ve kuruluşlar ile firmalara da plâketler verildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı