Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Sarı, hayvan barınağını inceledi

Başkan Sarı, hayvan barınağını inceledi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi”ni gezerek, incelemelerde bulundu.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, “Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi”ni gezerek, incelemelerde bulundu. Hayvan bakımevinde, Hayvan Hakları Fede rasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Damla Şahin tarafından, Başkan Sarı’ya bilgiler verildi. Dr. Şahin, hâlen barınakta 190 sokak hayvanının bulunduğunu, geçen yıl ise 180 köpeğin kısırlaştırıldığını belirtirken, sokak hayvanlarına gösterdikleri ilgi nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya teşekkür etti. Şahin, sokak hayvanlarının da insan yaşamının parçası olduklarına işaret ederken, “Onlarla birlikte aynı ortamda yaşamayı öğrenmeliyiz. 

Aslında, bu hayvanların, böyle kapalı yerlerde tutsak edilmesi yerine küpelenip, aşılanarak, kısırlaştırıldıktan sonra alındıkları yerlere bırakılmaları gerekir. Biz, Erdek Belediyesi’nin, sokak hayvanlarına yaklaşımından memnunuz. Bu nedenle de başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Sarı da konuşmasında, 1999 yılındaki başkanlığı sırasında 180 hayvan ile “Hayvan Rehabilitasyon ve Bakımevi”ni kendisinin açtığını vurgularken, şunları söyledi:
“Biz, sokak hayvanları konusunda üstümüze düşen görevi yerine getiriyoruz. İlçemizdeki sokak hayvanlarının sürekli artmasının nedenlerinin başında, bölgemizdeki adalardan Erdek’e getirilerek bırakılan ve yaz aylarında dışarıdan tatile gelip, sonra geri dönerlerken terk edilen cins ve evcil hayvanlar geliyor. Bu hayvan barınağımız da artık yetersiz kalıyor. Yeni bir barınak için yer araştırıyoruz. Ocaklar Mahallesi’nin altında, 7 dönümlük bir alanı yeni hayvan rehabilitasyon ve bakımevi olarak düşünüyoruz. Bu arada, Erdek’te, kendilerini sokak hayvanlarına adayıp, maddi-manevi büyük özveriler gösteren 4-5 hayvan severe de yürekten teşekkür ediyorum.”
Başkan Sarı’nın hayvan barınağı ziyaretine belediye meclis üyelerinden bazıları da katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false