Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Sedat Pekelden Bandırma'lı Gençlere Teşekkür…

Başkan Sedat Pekelden Bandırma

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırmanın çağdaş ve ilerici bakış açısını bir kez daha ortaya koyan gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin kente farklı bir güzellik kattığını söyledi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma`nın çağdaş ve ilerici bakış açısını bir kez daha ortaya koyan gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin kente farklı bir güzellik kattığını söyledi.
İstanbul Cihangir`de bir duyarlı vatandaş tarafından rengarenk boyanan merdivenlerin, Beyoğlu Belediyesi tarafından izin alınmadığı gerekçesiyle bir gecede griye boyanmasına karşı duyulan tepki tüm ülkeye yayılıyor.
Ortaya konan tepkiler sonrası Beyoğlu Belediyesi tarafından tekrar renkli olarak boyanan merdivenler, pek çok insanımıza da esin kaynağı oldu.
Herkesin beğendiği bir güzelliği kimsenin düşüncesi sorulmadan bir dayatma ile gri rengin kasvetine mahkum eden zihniyete bir tepki olarak gelişen düşünce, Bandırma`da da yankı buldu.
Pek çok olayda bu konudaki duyarlılığını ortaya koyan Bandırmalıların, tamamen gönüllü bir oluşumla şehir merkezinde kırkmerdiven olarak bilinen merdivenleri gökkuşağı renklerine boyadığını dile getiren Belediye Başkanı Sedat Pekel: "Renkler yaşamın güzelliğidir, farklılıkların ortaya koyduğu zenginlik, herkesi olduğu gibi kabul edebilme olgunluğudur. Gökkuşağında her renk vardır ama hiçbir renk diğerinin önüne geçmez, hepsi eşit konumdadır. Ama bu güzelliği kabullenemeyip her şeyi kendi istediği gibi, kişiliksiz tek tip şekillendirmek isteyen zihniyet, insanlarımızı gri rengin kasvetine mahkum etmek istemiştir. Ancak toplum bunu kabullenmeyeceğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bandırma`da merdivenlerimize gökkuşağının güzelliğini kazandıran gençlerimize teşekkür ediyorum" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli