Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Tosun: “Deprem bölgesini gördükten sonra uykularım kaçtı”

Başkan Tosun: “Deprem bölgesini gördükten sonra uykularım kaçtı”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, yardım malzemelerini götürdükleri Adıyaman deprem bölgesindeki izlenimlerini anlattı.

Bölgeye götürdükleri tüm yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırdıklarını, bu arada 150 adet çadırın da bir anda paylaşıldığını vurgulayan Tosun, şunları söyledi:“Bölgeyi televizyonlarda görmek bence yetersiz kalıyor. Orada çıplak gözle gördüğünüzde acının ve yıkımın boyutunu daha iyi anlıyorsunuz. Adıyaman’da ısı geceleri -15 dereceye kadar düşüyor. Biz, geceyi otobüsün içinde, motor çalışır durumda geçirdiğimiz halde donduk. Oradaki vatandaşlarımız, geceleri çadırlar içinde geçiriyorlar. Allah hepsine yardım etsin. Deprem bölgelerinde şu anda en büyük ihtiyaçlar çadır, ısınma, gıda ve tuvalet. Su yok, kanalizasyon şebekeleri çökmüş. Sağlık problemleri başlamış.Bu arada İskenderun ve Adana’da, iki arkadaşımı aileleriyle birlikte kaybettiğim için ayrıca üzüntülüyüm. Bu bölgeleri gördükten sonra uykularım kaçtı.”   
İMAR AFFI BİR DAHA HİÇ GÜNDEME GELMEMELİ
“İmar Affı”nın da depremde birçok binanın yıkılmasında önemli ölçüde etkili olduğuna dikkati çeken Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, “Devletimiz, artık imar affı konusunu bir daha hiç gündeme getirmemeli” dedi.
1/5 BİNLİK PLANLAR SUYA DÜŞTÜ
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Bandırma’nın 1/5 binlik planlarını yıllardır çıkarmadığını, ancak geçtiğimiz günlerde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, tarım açısından olumlu görüş vermemesi üzerine bu planlarını hazırlanmasının gündemden kalktığını vurgulayan Tosun, “Bu planlar, şimdilik suya düşmüş görünüyor” diye konuştu.
SOMUT ADIMLAR ATACAĞIZ
Bandırma’nın da 1. derece deprem kuşağı içinde bulunduğunu belirten Tosun, şunları aktardı:
“Bandırma Belediyesi’nin ‘Deprem Afet Komisyonu’ var. Bu komisyon, ‘İmar Komisyonu’ ile ortaklaşa çalışmalar yapacak. Artık somut adımlar atmak zorundayız. Bu arada, Bandırma Belediyesi bünyesinde oluşturduğumuz 30 kişilik deprem gönüllü ekibini de deprem bölgesine götürdük. Ayrıca yine belediyemiz bünyesinde ‘afet timi’ oluşturarak, bu timi ekipman olarak güçlendireceğiz. Deprem bölgelerine yardım için Bandırma’dan 43 kişilik bir esnaf grubunu onların isteği üzerine gönderdik. Bu ekip, enkaz altından 2 kişiyi çıkardı. Yine Eti Maden’den 120 kişilik bir grup, deprem bölgesine yardım için koştu. Bandırmalı iş insanı Murat Ercili, deprem bölgesine çok sayıda araç-gereç gönderdi. Türkiye gibi Bandırma da, depremzedelere yardım için tek yürek durumunda kenetlendi. Tüm Bandırma’ya yürek dolusu teşekkürlerimi sunuyorum.”
AFAD BANDIRMA’DA ŞUBE AÇACAK
AFAD’ın, Bandırma’da şube açacağını belirten Tosun, “AFAD’ın, şu anda sadece Balıkesir merkez şubesi var. Ancak Balıkesir’in 5 ilçesinde daha şube açacaklar. Bu şubeler arasında Bandırma da olacak. Tabii ki bu şube Bandırma’ya yarar sağlayacak.”
ONUR GÖÇMEZ, BANDIRMA’NIN GURURU
Bandırmaspor Kulübü başkanlığı görevinden ayrılan Onur Göçmez’in, Bandırma ve Bandırmaspor’a büyük hizmetler verdiğine işaret eden Tosun, şu değerlendirmede bulundu:
“Onur Göçmez, Bandırma’nın gururudur. Tam bir Bandırma ve Bandırmaspor sevdalısı olup, benim de dostumdur. Bandırmaspor markası, tüm ülke genelinde son yıllarda daha da belirgin duruma gelmişse, bunda Onur beyin payı büyüktür. Kulübün alt yapısını kurduğu gibi takımımızı Süper Lig’in kapısına kadar getirdi. İstifa kararının ardından kendisiyle görüştüm. Ceosu konumunda bulunduğu ARKAS şirketinin iş yoğunluğunun artmasının, bu kararı almasında önemli etken olduğunu belirtti. Ancak Onur Göçmez’in, Bandırmaspor’a desteğinin süreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Böylesine Bandırma ve Bandırmaspor sevdalısı olan bir kişi, Bandırmaspor’dan hiç kopar mı?”
Haber: ÖNDER BALIKÇI
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı