Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Tosun son siyasi gelişmeleri değerlendirdi

Başkan Tosun son siyasi gelişmeleri değerlendirdi

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

KURULTAY DEĞERLENDİRMESİ

Tosun, Özgür Özel’in genel başkanlığa seçildiği CHP’nin son kurultayı hakkında şunları söyledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu severim. Partimize 13 yıllık bir hizmeti vardır. Bunu da takdirle karşılıyorum. Ancak toplumda da çok açık bir şekilde değişim isteği vardı. Bu hava kurultaydaki delegelere de yansıdı ve Özgür Özel genel başkan seçildi, değişim gerçekleşti. Böylece partimize ayrı bir enerji geldi. İçim rahat. Şimdi sokakta vatandaşın önüne daha rahat çıkacağız. Yoksa vatandaşla siyaset konuşmamız çok zor olurdu. Bu arada yeni Parti Meclisi’miz(PM) ve Merkez Karar Yönetim Kurulumuz(MKY) da gençleşti. PM’mizin yaş ortalaması 43, MKY’mizin ise 48.”

Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı, Mehmet Tüm’ün de PM’ye girmesinin Balıkesir için önemli olduğuna işaret eden Tosun, şöyle konuştu:

“Ensar Bey, Gençlik Kolları’ndan beri örgütümüzün içinde. Yani örgütümüzü çok iyi tanıyor. Partimiz şimdi aday belirleme aşamasında. Partimizin her çeşit aday belirleme yöntemine saygılıyım. Anketler de buna dahil. Zaten il başkanlığımız, Bandırma için de 3 yıldır anket çalışması yapıyor. Sonuçların da başkanlığımdaki belediye için olumlu olduğunu biliyorum. Bu arada yüzde 24 kararsız seçmen gözüküyor. Bandırma, 15 yıldır partimiz tarafından yönetiliyor. Önümüzdeki yerel seçimde de Bandırma’nın, yine özgürlükleri, kültür ve sanatı, yani partimizi tercih edeceğine inanıyorum.”

Tosun, seçim öncesinde söz verdiği hizmetlerin yüzde 80’ini gerçekleştirdiğini belirtti.

EDİNCİK PAZAR YERİ MÜTEAHHİDİNE 6 GÜN SÜRE

Edincik’teki kapalı pazar yeri ihalesini alan şirketin konkordato ilan etmesi nedeniyle işin bitmemesinin söz konusu olduğuna işaret eden Tosun, “Müteahhide, 22 Kasım’a kadar 6 gün süre tanıdık. Gelecek cevaba göre bu pazar yeri yapım işini yeniden ihaleye çıkaracağız” dedi.

Edincik merasının Hazine’ye verildiğini, ancak konuyla ilgili açtıkları mahkemelerin sürdüğünü vurgulayan Tosun, diğer çalışmalar ve hizmetler hakkında şu bilgiyi verdi:

“Bandırma’daki sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinden daha büyük bir alana yenisini yapacağız. 2 bin metre karelik taban alanına yapacağımız bu proje kapsamında vatandaşlarımız için piknik alanları da olacak. 30 milyon liralık bu projenin yarısını Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) karşılayacak. Önümüzdeki günlerde Kaşifacar Caddesi, Sevgi Yolu, Hükümet Caddesi ve Mehmetçik Caddesi’ni yeniden düzenleyeceğiz.”

​​​​​​​​ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı