Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Tosun’dan açıklama “Gönül kırgınlığım var”

Başkan Tosun’dan açıklama  “Gönül kırgınlığım var”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, düzenlediği basın toplantısında çeşitli konularda bilgi verdi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, düzenlediği basın toplantısında çeşitli konularda bilgi verdi.

Tosun, toplantının ilk bölümünde 5 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki çalışma ve hizmetlerini anlatırken, ikinci bölümde ise 31 Mart 2024 yerel seçimi için aday adaylığı sürecini değerlendirdi.

SÖZLERİMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK

Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Aydın Yağar ile belediye meclis üyelerinin bazılarının da katıldığı toplantıda bilgi veren Tosun, “5 yıllık görev süremin yaklaşık 2 yılı pandemi döneminde geçerken, son aylardaki büyük ekonomik krize karşın seçim öncesi verdiğim sözlerin büyük bölümünü yerine getirdim” dedi.

Görev süresi içinde sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiklerini, yılların kanayan yarası olan genelevi de kaldırdıklarını anlatan Tosun, şunları söyledi:

“Hiçbir belediye başkanının kaldırmayı başaramadığı o genelevin bulunduğu bölgede şimdi 4 milyarlık ekonomi dönüyor. Buraya binlerce konut yapılacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 10 yıldır Bandırma’nın 1/5.000’lik planlarımızı yapmayınca arsa üretmekte zorlanıyoruz. Halen Bandırma’da bulunan 113 parkın 43’ü bizim dönemimizde yapıldı. Malta Deresi projemiz sürüyor. bu projede, ekonomik nedenlerle iki müteahhit işi bırakınca projeyi zamanında tamamlayamadık. Dilerim bizden sonra gelecek başkan tamamlar. 171 kişilik yurt yapım işi sürüyor. Edincik kapalı pazar yerini yapan müteahhit iflas etti. Yeniden ihale edeceğiz. Aslında bu pazar yeri en geç 6-7 ayda biter. 100. Yıl Mahallesi’nde yapmak istediğimiz pazar yeri ihalesine katılan müteahhit olmadı. Bandırma’ya 3 taziye evi kazandırdık. Levent ve Paşabayır mahallelerine seyir terasları yaptık. Tatlısu’da, ‘Engelsiz Kampı’ yaptık. Göreve geldiğimizde belediyenin bütçesi 110 milyon liraydı, şimdi ise 1 milyar. Bandırma’ya, ihtiyacı olan vatandaşlarımız için sosyal market kazandırdık. Bandırma Belediyesi olarak ilk kez EMİTT Fuarı’na katıldık. Her konuda öncü ve lider belediye olduk. 2’si kurumsallaşma, biri ise başarılı tanıtım dallarında üç ödüle değer bulunduk.”

SATAN DEĞİL, ALAN BELEDİYE OLDUK

5 yıllık görev süresi içinde belediyenin mülklerini satmamaya özen gösterdiklerini vurgulayan Tosun, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz dönemde binlerce dönümlük belediye arazisi satılmıştı. Bizim dönemimizde 1 metre karelik tarım arazisini bile satmadık. Hatta Edincik’te bir de konak satın aldık. Yani satan değil, alan belediye olduk.”

KALP KIRGINLIĞIM VAR

Belediye başkan adaylığının belirlenme süreci hakkında da düşünce ve duygularını dile getiren Tosun, şu değerlendirmede bulundu:

“Ben dürüst bir adamım. Mutlu, gururlu ve onurluyum. 5 yıllık görev sürem içinde elbette ki hatalarım, eksiklerim olmuştur. Ancak görevimi başarıyla yaptığıma inanıyorum. Aday belirleme sürecinin son bir haftasında üzüldüm ve kırıldım. Çünkü Balıkesir İl Başkanlığının daha önce yaptırdığı çeşitli anketlerde benden memnuniyet oranı yüzde 60’ların üzerindeydi. Üstelik bu anketler farklı firmalar tarafından, farklı dönemlerde yapılmıştı. Bununla da yetinmedim ve daha önceden tanımadığım Semih Turan isimli bir kişiye kendim anket yaptırdım. Anketten önce de kendisine, ‘Gerçekçi bir anket olsun. Kaybedeceğim bir seçime girmek ve partimin bayrağını yere düşürmek istemem’ dedim. Bu ankette de Bandırmalıların, çalışmalarımdan memnuniyet oranı yüzde 60’ın üzerinde çıktı. Yine geçtiğimiz aylarda, Marmara ve Erdek ilçelerinde kadınlara eğitim veren Murat Gezici’yle bir görüşme yaptım. Murat Gezici bana Ahmet Akın’ın anket çalışmalarını da kendisinin yaptığını, bu çalışmaları sırasında benim de çalışmalarımın değerlendirilerek, yüksek bir memnuniyet oranının belirlendiğini belirterek durumu Akın’a ileteceğini söyledi. Genel merkez yöneticileri ile yaptığım görüşmelerde de bana bir sıkıntı olmadığını söylediler. Genel merkezimiz ön seçim de yapmadı. Zaten ilçe yönetimini benim desteklediğim liste kazanmıştı. Ön seçim yapılsa ben kazanırdım. Bunlara rağmen aday yapılmadım. Elbette ki üzgünüm ve kırgınım. Kırgınlığımın nedeni ise aday yapılmadığım günden sonra, 5 gün içinde hiçbir yönetici tarafından aranmamamdır. Zaten süreci biliyorum. Hiçbir yönetici beni arayarak teşekkür bile etmedi. Daha sonra partimizin Balıkesir İl Başkanı arayarak, üzgün olduğunu, bu nedenle şimdi aradığını belirtti. Aynı olay Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin için de geçerli. Onu da arayan olmamış. Yani kırgınlığım, kalbimin alınmamasınadır. Gönlümün alınmasına gerek duyulmamasınadır. Değer görülmemiş olmamasınadır. İtibarsızlaştırılmak, değersiz gösterilmek istenmemedir.”

ALEYHİME KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTÜLDÜ

Kinci bir yapısı olmadığına işaret eden Tosun, hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 2 yıl önce açılan bir ofiste hakkımda başlatılan karalama kampanyaları oldu. Ben hiçbir zaman bu yollara başvurmadım. Kimsenin arkasından iş çevirmedim. Beni aday yapmazsanız, başka partiden aday olacağım tehdidinde bulunmadım. Aday gösterilmeme sürecinden sonra eski bir dostum olan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte MHP’den de arandım. Ancak ben CHP’liyim ve partimden ayrılmaya niyetim yok. Bölen, kaybettiren bir kişi olmam. Partimizin adayı Dursun Mirza, il başkanlığında yapılan son

toplantıda benden randevu istediğini, ancak alamadığını söylemiş. Benden böyle bir randevu istenmedi. İstenseydi, öncelikle verirdim.”

Gazetecilerden ve Bandırmalılardan helallik isteyen Tosun, “Aday belirlemede aleyhinizde olan Ahmet Akın ve Mehmet Tüm’e hakkınızı helal ediyor musunuz?” şeklindeki bir soruyu da “Aslında hakkını helal etmeyenler daha değerli oluyor ama ben hakkımın herkese helal ediyorum” diye yanıtladı.

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı