Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Tosun’dan açıklama “İftira ve karalamalara boyun eğmem”

Başkan Tosun’dan açıklama  “İftira ve karalamalara boyun eğmem”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, makam şoförlerinden O.Ç.’nin aracında kokain yakalanması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında,

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, makam şoförlerinden O.Ç.’nin aracında kokain yakalanması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, “Bu olay üzerinden manipülasyonlarla bana yönelik itibar suikastı ve karalama yapılmak isteniyor. Bu çeşit karalamalara, iftiralara ve suçlamalara boyun eğmem” dedi.

Balıkesir’deki bir yerel gazetede yayınlanan haberde, kendisinin yanında bulunan şirket müdürü Metehan Turan’ın fotoğrafının yan yana kullanılarak, bu müdürün makam şoförü O.Ç. gibi gösterilmek istendiğine işaret eden Tosun, şunları söyledi:

“Bu haber başta olmak üzere haberi paylaşanlarla ilgili yasal süreci başlattık. Davaları ciddi bir hukuk ekibimiz takip edecek. Metehan kardeşim 15-16 yıldır benim yanımda çalışıyor. Onun da benim de ailemiz var. Basın özgürlüğünden yanayız ama gazeteciler de doğru araştırma yapmalı. Uyuşturucu ile ilgili olarak suçlanan bu şoför, 40 kişiye yakın şoför havuzumuz içinde yer alıyor. Bu şoför, ihtiyaç duyulduğunda yalnız benim değil, yeri geldiğinde başkan yardımcılarımızın da şoförlüğünü yapıyor. Belediyede çalışan bin kişi var. Bu kişinin aracında, izinli olduğu bir dönemde uyuşturucu yakalanmış. Suç şahsidir. Bu arada araştırın bakalım, şoförün kullandığı araç, hangi siyasi parti ilçe yöneticisinin akrabasına ait. Bu şoförün olayının ortaya çıkmasının ardından hemen belediye ile ilişkisini kestik. Belirttiğim gibi belediyede bin kişi çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda yine belediyede çalışan bir kişinin, eşi ve baldızına fuhuş yaptırması nedeniyle tutuklandığını öğrenince işine son vermiştik.”

Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Aydın Yağar’ın yanı sıra CHP’li belediye meclis üyelerinden bir grubun da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Tosun, şunları aktardı:

“Siyasi açıdan hareketli günler yaşıyoruz. Benimle hiçbir ilgisi olmayan bu olayın bana doğru kurularak, adaylığımın önünün tıkanmak istendiğini görüyorum. Bu karalama, manipülasyon ve iftiraların siyasette yerinin olmaması gerekiyor. 56

aydan beri yürüttüğüm belediye başkanlığı dönemde bu çeşit hiçbir konuyla gündeme gelmemiştim. Böyle bir manipülasyona uğramak beni üzdü. Ancak ben hukuk insanıyım. Bu konuda gerekli hukuksal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim.”

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı