Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Tosun’dan ‘Sosyal Market’ müjdesi geldi

Başkan Tosun’dan ‘Sosyal Market’ müjdesi geldi

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Ramazan ayında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Başkan Tosun, ihtiyaç sahipleri için ‘Sosyal Market’ müjdesi verdi.   
Ramazan ayının; birliğin, beraberliğin ve paylaşmanın ayı olduğunun altını çizen Başkan Tosun,  “Özellikle son dönemde yaşamış olduğumuz deprem felaketi sonunda şehrin ilkinin birleşmesi, bütünleşmesi yaralarını sarması çok önemli. Mevcut ekonomik krizin insanların cebini yakması herkesin mağdur olmasına sebep oldu. Bu noktada herkesin sığınacağı liman genellikle belediyeler oluyor. Bizim zaten her ay evine yemek ve erzak kolisi götürdüğümüz ihtiyaç sahibi insanlarımız var. Belediyemizin patentli un, nohut ve fasulyesi var. Bu ürünlerimizle birlikte diğer temel gıda malzemelerini de paketleyip vatandaşlara dağıtıyoruz.” diye konuştu. 
Bandırma’da her sene kurulan iftar çadırının bu sene büyütüldüğünü söyleyen Tolga Tosun, “Bandırma’da bir gelenek haline gelen iftar çadırımız var. Hayırsever iş insanlarının ve vatandaşlarımızın da desteğiyle, günde 2.500 kişiye yemek çıkarıyoruz. Bandırma Cumhuriyet Meydanında kurulan çadırımızı bu sene büyüttük. Çoğunluğu Cumhuriyet Meydanı’ndaki çadırımızda olmak üzere muhtarlıklarımıza ve diğer mahallelerimize verdiğimiz yemeklerle birlikte Ramazan ayı boyunca yaklaşık 75 bin kişilik yemek vermiş olacağız.” diye konuştu. 
Erzak yardımlarının Ramazan ayında da devam ettiğine değinen Başkan Tosun, “Yapmış olduğumuz erzak yardımlarını ayda 900 kişiye ulaştırıyorduk. Bu Ramazan ayında yardımlarımız iki katına çıkarak yaklaşık 1800 kişiye ulaşacak. Yardım götürdüğümüz vatandaşlarımızın kimi ihtiyaçları erzak kolilerinin içindeki ürünlerle uyuşmuyor. Biz bunun önüne nasıl geçeriz diye düşündük. Nisan ayının ikinci haftasında bir sosyal market açıyoruz. Kapalı Pazaryeri’nin altında daha önceden balık hali olarak kullanılan yeri değerlendirdik. Vatandaşların uygun şartlarda alışveriş yapabileceği bir market haline getirdik. Bir miktar belirleyip sosyal kartlara yükleyerek ihtiyaç sahiplerinin sosyal marketimizden alışveriş yapmasını sağlayacağız. Kartla oradan ne istiyorlarsa onu alacaklar. Yani bizim dayatmamızı değil kendi ihtiyaçlarını alabilecekler. Vatandaşların yükünü hafifletebilecek, Ramazan ayında destek olabilecek projelerle vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı