Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Tosun’dan TOKİ müjdesi

Başkan Tosun’dan TOKİ müjdesi

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma'da yapılacak 1100 adet konut için 91.000 m2'lik eski TOKİ'nin arkasında bulunan belediyeye tahsisli alanı hazineye devretti.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma'da yapılacak 1100 adet konut için 91.000 m2'lik eski TOKİ'nin arkasında bulunan belediyeye tahsisli alanı hazineye devretti. 
TOKİ tarafından Bandırma’da toplu konut yapılmasını gündeme getiren Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve Belediye Meclis üyelerinin tamamıyla görüşmüştü. 
Görüşmede, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bandırma’ya kazandırılması planlanan 1100 konutluk proje için, alan konusunda yaşanan sıkıntı dile getirildi. 
AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Belediye Başkanı Tolga Tosun’dan gelen talebi ilgili bakanlık nezdinde yaptıkları görüşmelerin ardından Bandırma için 1100 adet konut yapılması sözünü aldıklarını Belediye Başkanı Tolga Tosun'a aktardı. 
Bandırma için yaşanan bu olumlu gelişmeleri Bandırma Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme getiren Başkan Tosun, Bandırma'nın menfaatine olacak bütün yatırımların önünü açmak için gereken her şeyin yapıldığını ve yapılacağının bilinmesi gerektiğini açıkladı. 
Konutlarda mevcut maliyetlerin artış oranı nedeniyle alt gelire sahip vatandaşlarımızın ev sahibi olmasının neredeyse imkansız olduğu dönemin yaşandığına dikkat çeken Başkan Tosun, devamında şöyle konuştu: “Tabi ki alt ve orta gelir grubunun konut sahibi olabilmesi içinde Bandırma Belediyesi’nin arazisi ile ilgili bir tasarruf etmesi söz konu oldu. 91.000 metrekarelik bir arsamız vardı. Bu arsa bize ait olmayıp bize tahsisliydi. Mevcut TOKİ’lerin arka tarafında. Tabi bu arsa 2006 yılında yapılan yol kaldırım çalışmaları için Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tahsisi istenmiş. 2011 senesinde Çet raporları alındıktan sonra Bandırma Belediyesi’ne tahsisi gerçekleştirilmişti. 2012 senesinde ruhsat alınmış ve o zamandan beri belediyemiz tarafından yarı kullanılan yarı kullanılmayan bir alandı. Taş ocağı olarak kullanılmış ancak mevcut taş yapısının sağlıklı olmaması sebebiyle kullanılmamış. Ay Yıldız Taş Ocağı açıldıktan sonra da tahsis süresini ben de dahil olmak üzere her sene harçlarını yatırıp devam ettirdiğimiz bir alan. Bu konu gündeme geldiğinde  ilgili müdürlüklerimizle gerekli görüşmelerimizi yaptık. Burada yine bir Bandırma ailesi, Bandırma Partisi olarak birlikte hareket ettik. AK Parti İlçe Başkanı, Meclis Üyelerimiz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte konuyu değerlendirdik. Bandırma'daki konut problemlerinin en azından bir kısmına çözüm olması için TOKİ'ye devri ile ilgili bizim hazineye tekrardan geri vermemiz gerekiyor. Daha sonra  TOKİ orayı devralıp 1100 adet konut yapacak. Tabi ki önemli ve güzel bir kazanım kanaatini taşıyoruz. Özellikle son günlerde 203 dönümlük arazinin imara açılmasıyla ilgili kamuoyunun itirazlarının yaşandığı, aynı zamanda da konut ihtiyacının ortaya çıktığı ve ekonomik koşulların da ağırlaştığı süreçte Bandırma'da ki konut ihtiyacının oradan karşılanması noktasında bizim böyle bir alanı, 1100 dairelik bir alanı vermemiz çok önemli ve değerli. Çünkü Bandırma’nın hassas olduğu noktalar var. Bandırmanın karşı çıktığı bazı noktalar var. O konularla ilgili olarak da bizim ne kadar işbirlikçi, ne kadar parti gözetmeden hizmete odaklı ve vatandaşın faydasını gözetmiş olduğumuzun anlaşılması gerekiyor. Bizim anlayışımız önce insanı ve birlikte yönetimi odağa almış şekilde hizmetlerimize yön veriyoruz. Türkiye’nin her yerinde yapılacak olan toplam 100.000 konutun içinden 1100 konutun ilçemizde yapılacak olması önemli bir karar. Aynı zamanda Bandırma aile üyesi olan bütün meclis üyesi arkadaşlarıma ve bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum.”                        Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkan Tosun’ müjdesi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli