Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Uğur, Azerbaycan TV kanalına röportaj verdi

Başkan Uğur, Azerbaycan TV kanalına röportaj verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Azerbaycan televizyon kanalına röportaj verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Azerbaycan televizyon kanalına röportaj verdi. Azerbaycan ile Balıkesir arasında ilişkilerin geliştirilmesine destek vereceklerini belirten Başkan Uğur, “Azerbaycan ile aynı millet, iki devletiz. Karşılıklı olarak ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz” dedi.
Azerbaycan Derneği Balıkesir Şube Başkanı olan aynı zamanda Azerbaycan Derneği Federasyon Başkan Yardımcısı Ayhan Candemir, Azeri televizyon kanalı olan Azerbaycan ATV televizyon ekibiyle birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u makamında ziyaret etti.
Azerbaycan ATV televizyonundan sunucu Anar Necefli’nin sorularını cevaplayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Azerbaycanlı kardeşlerimizi burada görmekten memnun olduk. Azerbaycan kardeş ülke, aynı millet ayrı devlet. Biz her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimiz üzüldüğü zaman üzülüyor, sevindiği zaman seviniyoruz. Onlarla aynı şekilde aynı değerleri paylaşıyoruz. İsteriz ki Azerbaycan ile Balıkesir’in de münasebetleri daha çok olsun. Hele ki Balıkesir’de dernek başkanı ve federasyon başkan yardımcısı varken. Biz Azerbaycan’a gidelim, Azerbaycanlılar Balıkesir’e gelsin. Hem turizm, hem ticareti geliştirelim. Azerbaycan’da güzel yerler var, Balıkesir hem Ege hem Marmara’ya kıyısı olan turistik bir yer. Ormanlarıyla, Kazdağlarıyla, zeytiniyle. Aynı şekilde Azerbaycan’da da zeytin var, fındık var. Birçok benzerliklerimiz var, bunları inşallah en iyi şekilde değerlendiririz” diye konuştu.
Azerbaycan Derneği Balıkesir Şube Başkanı olan aynı zamanda Azerbaycan Derneği Federasyon Başkan Yardımcısı Ayhan Candemir, “Bizim dernek olarak ilişkilerin gelişmesiyle ilgili kardeş şehir ilan etmek için bir müracaatımız oldu. Dernek olarak oradaki (Azerbaycan) işadamları nezdinde girişimlerde bulunduk, Balıkesir’e yatırım yapılabilirlik konusunda brifing verdik Balıkesir’in durumunu anlattık” dedi.
Uğur, Türkiye-Azerbaycan arasındaki olumlu ve güzel ilişkilerin bir örneğinin Balıkesir’de de yaşanabileceğini ifade etti. Balıkesir ve Bakü arasında kardeşlik ilişkilerinin başlatılabileceğini kaydeden Başkan Uğur, “Bizim Altıeylül Belediyemiz Azerbaycan’ın Bakü kenti ile kardeş şehir olabilir. Karşılıklı ziyaretler şart, ziyaret ettikçe münasebetler gelişiyor. Biz de Büyükşehir olarak bunu her zaman destekleriz. Bu konuda dernekle de müşterek çalışmamız olabilir. Bütün Azerbaycanlı kardeşlerimize buradan selamlarımızı, muhabbetlerimizi gönderiyoruz. Onları Balıkesir’e davet ediyoruz.” diyerek konuşmasına son verdi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı