Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Uğur çevre sorununa dikkat çekti

Başkan Uğur çevre sorununa dikkat çekti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, önceliğimiz Çevre” diyerek Altınoluk Mahallesindeki çalışmalara katıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, önceliğimiz “Çevre” diyerek Altınoluk Mahallesindeki çalışmalara katıldı
Başkan Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca yürütülen denizden katı atık toplama çalışmalarına katıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşin Şirvancı’nın katılımlarıyla tekneyle denizden katı atıklar toplandı.
Sivil Toplum örgütlerinin yoğun ilgisi ile karşılanan çalışmalara Balıkesirli ünlü sinema sanatçısı Tamer Yiğit’de destek verdi.
Başkan Uğur konuyla İlgili, “1 ay önce Burhaniye’den denizden katı atık toplama çalışmalarına başladık. Bu şekilde günde ortalama 5 ile 7 m³ katı atık toplanıyor. Bize miras olarak bırakılan doğanın bir sonraki nesillere aktarılması bizim görevimiz. Denizlerimizin, Kaz Dağları’nın yani tüm çevremizin korunması gerekiyor bu yüzden önceliğimiz çevre” diye konuştu.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli