Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Uysal, 6 aylık süreyi değerlendirdi

Başkan Uysal, 6 aylık süreyi değerlendirdi

Burhaniye'nin AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden bugüne geçen 6 aylık süre içinde yapılan çalışmalar hakkında basına bilgi verdi.

Burhaniye’nin AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden bugüne geçen 6 aylık süre içinde yapılan çalışmalar hakkında basına bilgi verdi.
Burhaniye’de yapılan ve yapılması planlanan projeleri basınla paylaşan Uysal, “6 ay gibi kısa bir sürede yapılan birçok küçük iş dışında, Burhaniye için önem arz eden konularda da adımlar attıklarını, Büyükşehir’in yapılaşma sürecinden sonra yapılan işlerin daha sistemli bir şekilde yürüyeceğini açıkladı.
Burhaniye için en iyinin planlandığını kaydeden Uysal, Burhaniye’nin Eşek Tepesi diye bilinen Tüllüce Tepesine yapılan 5 bin tonluk Su Deposunun hizmete girdiğini, Öğretmenler Mahallesinde yapımına başlanan pazaryerinin yılbaşına kadar hazır hale geleceğini, Burhaniye Yat Limanıyla ilgili yazışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Özel iki firmanın limanımızı çok beğendi ve Yalova Yat Limanını örnek vererek o düzeyde bir liman olacağını söylediler” şeklinde konuşan Uysal, devlet destekli hibelerden yararlanmak adına özel bir birim kurduklarını belirtti.
Uysal, “Proje Birimini kurarken Güney Marmara Kalkınma Ajansından (GMKA) 60 bin lira gibi hibe desteği aldık. O bölümümüz çalışmaya başlayacak ve yeni elemanlar da yetiştireceğiz, böylelikle proje ordusuyla bölgemize hibe ve desteklerden yararlandırmak istiyoruz” dedi.
Taylıeli Mahallesi’nde yapılacak olan Antik Tiyatro için 67 dönüm civarında ki hazineye ait yerin belediyemize tahsisi için başvurduklarını belirten Başkan Uysal, Hal ve Mezbaha gibi projelerin Burhaniye’yi daha merkezi bir konuma getireceğini vurguladı.
Burhaniye Kaymakamlık binasının son aşamaya geldiğini, yeni yapılacak Burhaniye Devlet Hastane yerinin 2015 programına alındığını ve inşaat ihalesinin yapılacağını müjdeleyen Uysal, seçimlerde Burhaniye halkına verilen tüm sözlerin sonuç landırılacağını, Burhaniye’nin gelecek tüm yatırımlara da açık olduğunu ve bu yatırımları çok önemsediklerini vurguladı.
Haber : Enver Dolgun



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli