Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Yavaş, Osmanlar Mahallesi yoluna el attı

Başkan Yavaş, Osmanlar Mahallesi yoluna el attı

Sındırgı ilçesine bağlı Osmanlar Mahallesi yolunda Sındırgı Belediyesi Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışma başlattı.

Sındırgı ilçesine bağlı Osmanlar Mahallesi yolunda Sındırgı Belediyesi Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışma başlattı.
20 yıl önce Osmanlar Mahallesinin Sındırgı Simav yoluna 5 km'lik bağlantı yolu asfaltlanmış ve ulaşıma açılmıştı. Zaman içerisinde bozulan yola ara ara yama çalışması yapılarak günümüze kadar gelse de aşırı yağışlarda tamamen bozulması üzerine belediye tarafından eski asfalt kaldırılarak, yeniden asfaltlanabilmesi için stabilize malzeme çekildi.
Sındırgı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 5 km'lik yolda çalışma yaparken Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş çalışmaları yerinde takip ederek bilgi aldı.
Yola çekilen malzemelerin tamamen zemine oturduktan sonra asfaltlamaya geçileceğini bildiren Başkan Yavaş, 1 Nisan'da yürürlüğe giren Büyükşehir yasasıyla köylerimiz mahalle statüsüne kavuştu ve belediyemize bağlandı. Mahallelerimize bütün hizmetler belediyemiz tarafından yapılıyor. Yaz döneminde mahallelerimizin yollarının bakımını gerçekleştirmek için ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Bağlantı yollarının asfaltları çok bozuk olmayan mahallelerimizde yama çalışmaları devam ederken, çok bozuk olan mahallelerimizin yollarını tekrar asfaltlanabilecek hale getirmek için çalışıyoruz. Osmanlar Mahallemizi Sındırgı Simav yoluna ulaştıran 5 kilometrelik yolun zemini oldukça bozuk olmasından dolayı daha önce asfaltlanmış olan yolda zemin sökülerek yerine stabilize malzeme çekiliyor. Çekilen malzeme tamamen oturduktan sonra önümüzdeki günlerde asfaltlanacak. Bunun yanında diğer mahallelerimizde yama çalışmalarımız devam ediyor. 1 Nisan'da yürürlüğe giren Büyükşehir yasasıyla mahallelerimiz hizmeti daha kısa sürede ve daha iyi şekilde almaya başladılar. Büyükşehir yasasının bu bakımdan mahallelerimiz için çok faydalı olduğuna inanıyorum.” dedi.
Osmanlar Mahallesi sakinleri ise 20 yıl sonra yollarının yapılmasına sevindiklerini söyleyip, belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli