Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Yılmaz muhtarlarla OSB`de

Başkan Yılmaz muhtarlarla OSB`de

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 25-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Bosna-Hersek ziyareti öncesinde ilçedeki 55 mahallenin muhtarıyla birlikte Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi`nde faaliyet gösteren...

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 25-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Bosna-Hersek ziyareti öncesinde ilçedeki 55 mahallenin muhtarıyla birlikte Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi`nde faaliyet gösteren Yarış Kabin ve Eğinlioğlu Zincir Fabrikası ile Onet Çiftliği`nde incelemelerde bulunup, katı atık tesislerini gezdi.
Son teknolojilerin kullanıldığı tesisleri muhtarlarla birlikte gezen Yılmaz, şehrin büyümesi için üreten insanların sayısının fazla olması gerektiğini işaret edip "Şehir, sanayi olduğunda büyür. Burada üretilen ürünlerin hepsi yurtdışına satılıyor döviz geliyor. Burası güçlü olursa, güçlü çalışırsa herkese yarar. Bu nedenle bu ve bunun gibi işletmeleri desteklememiz gerekiyor" dedi.
İlk durak Sanayi Odası
Balıkesir Sanayi Odası ziyaretine, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ömer Çalışkan katıldı. 100`e yakın işletmenin faaliyet gösterdiği OSB`de 6 binin üzerinde kişinin çalıştığını söyleyen İsmail Uğur, sanayide tornacı, kaynakçı, elektrik teknisyeni gibi teknik eleman ihtiyacının fazla olduğunu vurgulayarak, "Bu anlamda mesleki ve teknik liseler büyük önem arz ediyor. Ayrıca aileler de çocuklarını iyi bir kaynakçı, iyi bir tornacı olması konusunda teşvik ederse, iş bulma konusunda önümüzdeki 5-10 yılda daha büyük avantaj elde etmiş olurlar" dedi.
Vergi Dairesi Başkanı torba yasayı anlattı
Torba Yasa hakkında muhtarlara bilgi veren Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, yürürlüğe giren yasanın fenni muayene ve trafik cezası olan vatandaşlar için borç yapılandırması getirdiğini ifade etti. Yapılan düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapabileceğini dile getiren Erol, "Sonradan pişman olmamak için borcunuz olup olmadığını sorgulayın ve 1 Aralık`a kadar başvurunuzu yapın" dedi.
Torba Yasası`nın getirdiği yapılandırma kapsamında 11 bin 200 başvurunun olduğunu söyleyen SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, "Tüm çabalarımıza rağmen bilinçlendirme konusunda etkili olamadık. Muhtarlarımızın gelen vatandaşlara özellikle Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilgilendirme yapması gerekiyor" dedi.
GSS konusunda bilgi verildi
BAĞKUR ve işveren borçları için son günün 31 Aralık olduğunu kaydeden Çalışkan, sosyal güvenliği olmayan vatandaşların zorunlu olarak 1 Ocak 2014`te yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını ifade etti. GSS kapsamına alınan vatandaşlardan bazılarının 4-5 bin liraya ulaşan borçlarının bulunduğunu söyleyen Ömer Çalışkan, vatandaşların 31 Mart 2015`e kadar mutlaka gelir testi için müracaatta bulunması gerektiğini belirterek, "Devlet bu uygulamadan ve alacaklarından vazgeçmiyor" dedi.
Sanayi Odası`nda yapılan toplantının ardından Başkan Yücel Yılmaz ve muhtarlar Yarış Kabin`i ziyaret etti, çalışma ve üretim konularında Umut Yarış`tan bilgiler aldı.
Yarış Kabin`deki incelemelerinin ardından Eğinlioğlu Zincir Fabrikası`na geçen Başkan Yılmaz ve muhtarar üretim tesislerini inceledi. Tesis hakkında bilgi veren Hasan Eğinlioğlu, Japonya, Malezya, Meksika, Amerika, Kanada gibi 45 ülkeye ürün sattıklarını ifade etti. Başkan Yılmaz ve muhtarlar Eğinlioğlu`nun ardından Onet Çiftliği`ni ziyaret ederek, üretimde modern teknolojileri kullanan çiftlik hakkında bilgiler aldı. Heyet, daha sonra Katı Atık Bertaraf Tesisini ziyaret etti.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli