Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Yılmaz Ramazanda da vatandaşın yanında oldu

Başkan Yılmaz Ramazanda da vatandaşın yanında oldu

100 akülü sandalye 100 bin kişilik yemek 60 bin koli 150 bin kişiyle temas

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “Ramazan’ın bereketi paylaştıkça çoğalır” anlayışıyla düzenlediği programlarla vatandaşlar Ramazan Ayı’nı 11 ayın sultanına yakışır bir şekilde geçirdi. İftar öncesi ve iftar sonrası her ilçede düzenlenen özel ramazan programları ile Balıkesirliler Ramazan Ayı’nı dolu dolu geçirdi. İlçe meydanlarında kurulan sıcak yemek TIR’ında 100 bin kişilik iftar yemeği dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Hacivat-Karagöz gölge oyunu ve tasavvuf dinletisi gibi etkinliklerle de vatandaşlara Ramazan ayı geleneklerini yaşattı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliği yine ön planda tutarak Balıkesir’de örnek bir Ramazan Ayı’nın geçirilmesini sağladı. 1300 araç ile şehrin dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaşan 3.900 personel, yaklaşık 60 bin koliyi, 15 bin çocuk kıyafetini ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar ulaştırdı. 
Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’ne (Ne10) bağlı saha birimleri Ramazan süresince 38.648 hanenin kapısına kadar giderek vatandaşların taleplerini topladı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü gidilen ihtiyaç sahibi engellilere; 100 akülü tekerlekli sandalye, onlarca manuel tekerlekli sandalye ve hasta yatağı temin etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fırıntaş A.Ş., günlük ortalama 50 bin adet 300 gramlık Kare Ramazan Pidesi üreterek sofralarda yer aldı. 12 ilçede 18 noktada 2,5 liradan vatandaşların temin edebildiği Kare Ramazan Pidesi Türkiye’nin en uygun fiyatlı pidesi olarak da akıllarda kaldı. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı