Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Yılmaz, Yatırımcılar Altın Çembere geliyor

Başkan Yılmaz, Yatırımcılar Altın Çembere geliyor

Balıkesir’de işgücü niteliğini artırmak, potansiyelini geliştirmek ve yeni istihdam stratejileri geliştirmek amacıyla; kamu kurumları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası temsilcileri ile yatırımcılar “...

Balıkesir’de işgücü niteliğini artırmak, potansiyelini geliştirmek ve yeni istihdam stratejileri geliştirmek amacıyla; kamu kurumları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası temsilcileri ile yatırımcılar “İşimiz Balıkesir Çalıştayı”nda bir araya geldi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, İŞKUR, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, BALOSB, GMKA, BALİP ve NE10 Şehir Araştırmaları, Ekonomi ve Teknoloji Geliştirme Merkezi işbirliği ile Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan çalıştay 2 gün sürecek. 
İşimiz Balıkesir İstihdam Çalıştayı’ açılış konuşmalarını; Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürü Mesut Eray, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Belgin Uygur gerçekleştirdi. 
Kolonya Sektörü’nün önde gelen isimlerinden Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kurmak için yer satın aldıklarını ve çok doğru bir adım attıklarını söyledi. 
Marmara’nın bittiği Ege’nin başladığı şehir Balıkesir’in bölgedeki karayolu ağlarının gelişmesi sayesinde odak şehir haline geldiğinin altını çizen Balıkesir OSB Müdürü Mesut Eray “İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi illerde tıkanan ticaretin 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesiyle Balıkesir artık daha da stratejik bir konuma sahip oldu. Sanayi ticaret ve turizm sektörlerinde hızla büyük yatırımlar almaya başlayarak istihdam kapıları genişlemektedir.” dedi. 
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı ‘İşimiz Balıkesir İstihdam Projesi’nin 3 ana boyuttan oluştuğunu ifade ederek “1’si Üniversitemizde ilk defa 3+1 dediğimiz meslek eğitimini geçeceğiz. 2’si nitelikli personel eğitimi, 3’sü ise istihdam. Balıkesir’imizin iş adamlarıyla, sanayi kuruluşlarıyla, oda başkanlarıyla Büyükşehir Belediyesiyle, Valiliğimizle birlikte çok yoğun ve çok kapsamlı çalışmalar yürütülmesi bizleri çok mutlu ediyor.” dedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Hayatımızı değiştiren Türkiye’de çok önemli gelişmeler oldu. Önce İzmir-İstanbul Otobanı ve Osmangazi Köprüsü sonra da 1915 Çanakkale Köprüsü açıldı. Artık Altın Çember tamamlanıyor. Çemberin etkisi o kadar büyük olacak ki Balıkesir’e. Bunlar Balıkesir’e talebi getirecek. Suyumuzu, havamızı, istihdam alanlarımızı biz yönetebilecek miyiz? Her zaman söylediğim bir şey var geçici destekler kalıcı kösteklere neden olur. O yüzden yatırım yaptığınız işlerde hep uzun vadeli düşünün. O gün yaptığınız iş günü kurtarır ama yıllarınızı daha sonra mahveder. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu işe aklını gönlünü ve her şeyini koyduğunu bilmenizi istiyorum. Ben bir yönetici olarak şehir sevdalısı bir insanım. Hiçbir şeyin zayi olmasına israf olmasına razı değilim. Türkiye ekonomisinin % 60’ı bu bölgede dönüyor.” dedi. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, “Biz nereye gitsek hep Balıkesir’in ne kadar güzel bir şehir olduğundan, potansiyelinden ve gelişime açık olduğundan bahsediyorlar. Şehrimizin potansiyelin doğru değerlendirebilirsek şehrimizi geleceğe taşıyabiliriz. Balıkesir’in gelecekte alacağı göç açısından potansiyeli çok yüksek bir il. Biz yıllardır yönetişimi Balıkesir’de gerçekleştirememişiz. Bizler artık bir araya gelip şehri yukarıya doğru taşıyacak hamleleri atabileceğiz. İnsan kaynağını da daha iyi yöneteceğiz.” dedi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, ulaşımıyla, iki denize kıyısı olmasıyla, termaliyle, doğasıyla, tarımıyla ve hayvancılığıyla tüm nimetlerin bir arada barındığı çok güzel bir şehirde yaşadıklarını söyledi. 
Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Uygulamalı Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Engin Bozacı’nın moderatörlüğünde süren çalıştayda; Şişecam İnsan Kaynakları Direktörü Faruk Kapu, Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Burçin Önder, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Osman Çulha, PERYÖN Güney Marmara Yönetim Kurulu Başkanı Renault İnsan Kaynakları Müdürü Neslihan Özer, TÜMAD Madencilik Entegre Yönetim Sistemi ve Sürdürebilirlik Müdürü Bilge Küçükaytan, Balıkesir İnsan Yönetimi Platformu BEST A.Ş. İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Direktörü İsmail Orhan Sönmez panelist olarak konuşmalar gerçekleştirdi.       
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli