Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Yılmaz’dan üniversite okuyacak gençlere, Balıkesir’i tercih edin çağrısı

Başkan Yılmaz’dan üniversite okuyacak gençlere, Balıkesir’i tercih edin çağrısı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, üniversite tercihi yapacak adayları Balıkesir’e davet etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, üniversite tercihi yapacak adayları Balıkesir’e davet etti. 
Balıkesir’i; gençlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek öğrenci dostu bir şehir haline getirme çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Yılmaz, kaliteli ve nitelikli iki üniversiteye sahip olan Balıkesir’e üniversite tercihi yapacak adayları davet ediyor. Tiyatrolarıyla, festivalleriyle, konserleriyle, kütüphaneleriyle ve nitelikli buluşma alanlarıyla üniversitelilere şehrin her köşesinde kendilerini geliştirebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri imkânlar sunan Büyükşehir Belediyesi, gençlik projelerine yatırımını sürdürüyor. 
Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Espor tesisinin de yer aldığı Dijital Gençlik Merkezi’ni şehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi, burada gençlere dijital altyapıda gerçekleşen faaliyetler üzerine eğitim ve pratik yapma imkânı sunuyor. 
Kent genelinde gençlerin proje üretebilecekleri, gönüllü faaliyetlere katılabileceği, ders çalışabileceği, keyifli vakit geçirebileceği gençlik merkezlerinin sayısını artıran Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Durum Merkezi’ni Birleşmiş Milletler ile birlikte şehre kazandırıyor. Bu yıl içerisinde açılması planlanan Çevre Durum Merkezi, kullanıcıların dünya çevre durumuyla ilgili veri ve bilgilere neredeyse gerçek zamanlı olarak erişmelerini, görselleştirmelerini, paylaşmalarını ve indirmelerini sağlayacak. 
Şehirde; bilim, edebiyat, tarih, kültür, sanat adına herkesin bir araya gelerek araştırmalar yapabileceği 100 binden fazla kitabı bünyesinde barındıran Çamlık Millet Kütüphanesi’ni hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, sessiz ve konforlu bir ortam sunan çalışma alanlarını öğrencilerin hizmetine sundu. Bireysel veya grup halinde çalışabilecekleri bu alanlarda Wi-Fi erişimi de mevcut. Büyükşehir Belediyesi ayrıca il genelinde; 38 noktada, 200 otobüste ve Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi’nde ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunuyor. 
Genç istihdamını artırmak amacıyla birçok çalışma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi; öğrencilerle iş dünyası arasında iletişim kurmak, gençlerin iş dünyasının ihtiyaçlarına hazır olmalarını ve güçlenmelerini sağlamak, kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla istihdam ve kariyer fuarları, çalıştaylar, eğitimler düzenliyor. 
Öğrencilerin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ulaşım kolaylığı sunan uygulamaları da hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü arasındaki BTT ulaşım araçlarında, öğrenci bilet fiyatları Büyükşehir tarafından sübvanse ediliyor. Söz konusu hatta 4,5 TL olarak belirlenen öğrenci tarifesi, Büyükşehir tarafından 3 TL’ye indirildi. Böylelikle Balıkesir, mesafeye göre en uygun öğrenci tarifesinin uygulandığı iller arasında bulunuyor. 
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli