Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkandan Engellilere sabah kahvaltısı

Başkandan Engellilere sabah kahvaltısı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek ve bağlı beldeler ile köylerde ikamet eden engelli vatandaşlarımız ve aileleri sabah kahvaltısında buluştu.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek ve bağlı beldeler ile köylerde ikamet eden engelli vatandaşlarımız ve aileleri sabah kahvaltısında buluştu.
Erdek Belediyesi`ne ait Artake Taş Restaurant`ta verilen kahvaltıya, Beşiktaş Engelliler Eğitim Spor ve Turizm Derneği Erdek Şubesi Başkanı Nurcan Yıldır ile dernek yöneticileri ve üyeleri tam kadro katıldı.
Yaklaşık 100 kişinin bir araya geldiği kahvaltılı buluşmada söz alan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, engellilerle beraber olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Özürlü ailelerine de seslenen  Başkan Aysan, "sizleri tebrik ediyorum. Sizlerin hakkı ödenmez. Allah sizlere güç, kuvvet versin. Devletimiz üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Bizler de sizlere hizmet etmek için her zaman hazırız." şeklinde konuştu.
Erdek Belediyesi olarak sahilde yeni yapacakları kafeteryalar ve çay bahçelerinde engelliler içinde tuvaletlerin yapılacağı müjdesini veren Aysan, sponsorlar bulunduğu takdirde engellilerinde rahatlıkla kullanabileceği bir aracın alınmasını ayrıca düşündüğünü kaydetti. 
Aysan, devam eden konuşmasında şunları dile getirdi:

"Bugüne kadar 153`ü Erdek içinde olmak üzere Kapıdağ Bölgemizde toplam 220 engelli vatandaşımıza ulaşmış durumdayız. Onlara destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Özellikle kent içinde engelliler için ayrılan rampaların önlerine araçların park etmeleri sorun oluyordu. Zabıta Müdürlüğü personelimiz bu konuda sürücülere gerekli uyarıları yapıyor, yapmaya devam da edecek. Yine apartman girişlerinde asansör kapılarına kadar olan bölümlerde engelliler için uygun tarzda yapılabilecek rampaların imar planlara konulması ile yine ilçenin belli noktalarına engelli tuvaleti yapılmasını da gündemimize aldık."
Beşiktaş Engelliler Eğitim Spor ve Turizm Derneği Erdek Şubesi Başkanı Nurcan Yıldır`da, kendilerini hatırlayan desteklerini esirgemeyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a beraberindeki tüm engelliler adına teşekkür dileklerini sunup çiçek takdim etti.
Konuşmaların ardından yenilen kahvaltı neşe içinde geçerken, başkan Aysan`ın tüm konuklarıyla yakından ilgilendiği gözlendi.
Kahvaltıda, Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Hizmetler Müdürü Sabri Keçeli, Evlere sağlık hizmeti götüren ekip olarak Dr. Merve Karlı ve hemşire Gülfer Özgün`de hazır bulunurken 2011 yılı Mayıs ayında faaliyete geçen tıbbı destek konulu `Evlerde Bakım` hizmeti konusunda bilgiler vererek varsa ihtiyaç sahiplerinin gerek 444 38 33 nolu telefonla gerekse yakınımızda Erdek Devlet Hastanesi evde bakım masasına bilgi vermelerini istedi.
Tuncay ERTAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı