Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Başkan Sever, Kapıdağ Doğa Turizmi için çalışma başlattı

Başkan Sever, Kapıdağ Doğa Turizmi için çalışma başlattı

Kapıdağ Yarımadası'nda doğa turizminin geliştirilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmalar sonunda insanların Kapıdağ Yarımadası tabiat parkının doğa turizminden istedikleri ölçüde istifade etmeleri sağlanacak.

Kapıdağ Yarımadası'nda doğa turizminin geliştirilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmalar sonunda insanların Kapıdağ Yarımadası tabiat parkının doğa turizminden istedikleri ölçüde istifade etmeleri sağlanacak.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve yönetim kurulu üyeleri Bandırma Orman İşletme Müdürü Şükrü Açıcı'yı makamında ziyaret etti.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever'in, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü'ne yaptığı ziyarette partisinin yönetim kurulu üyelerinden Efkan Cica, Hür Şenyuva, Vahit Uçkun (Tatlısu Mah.), İsmail Fidan (Yukarıyapıcı Mah.) yer aldı.

Ziyarette, Kapıdağ Yarımada sı'nın Doğa Turizmi için rağbet gören bölge olması konusunda yapılabilecek çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Bandırma Orman İşletme Müdürü Şükrü Açıcı'ya ziyaret nedenini Kapıdağ Yarımadası orman sahasında Doğa Turizminin kolaylıkla yapılabilmesini sağlamak olarak açıklayıp, bu konuda Orman İşletmesinin görüşlerinin önemli olduğunu vurguladı.
Bandırma Orman İşletme Müdürü Şükrü Açıcı, kendisini ziyaret eden AK Parti Erdek heyetine yaptığı açıklamada, Kapıdağ Yarımadası orman yolları yapımı için ayrılan bütçenin büyük rakamlarda olduğu belirtip, bütçenin 500 bin lirasının yol yapımlarında harcandığını söyledi.
Ancak orman yollarının toprak yapısının çok yumuşak olmasından dolayı, her yağış sonrası yolların çok çabuk bozulduğunu anlatan Bandırma Orman İşletme Müdürü Açıcı, kendisinin de hafta sonları Kapıdağ Yarımadası'nda yürüyüş yaptığını ve birçok doğa sporcusunun toplu etkinliklerle yürüyüş gerçekleştirdiklerini kaydetti.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, çam ağaçlarının bakımı ve kozalaklarının toplanması konusunda da görüşünü Açıcı'yla paylaşırken, kozalak toplama uygulamasının ilk başlangıcında olduğu gibi kişilere tahsis edilmesi önerisini dile getirdi.
Kapıdağ Yarımadası'nın ülkemizde keşfedilmemiş doğa güzelliklerini barındıran cennet köşelerden biri olduğuna dikkat çeken Sever, hükümetin ülke genelinde başlattığı Erdek İlçesinde de 52 vatandaşımıza iş imkanının sağlandığı ormanlık alanlara fidan dikim çalışmalarının çok yerinde bir uygulama olduğuna değinip, böyle bir projeyi başlatan hükümet yetkililerine teşekkür etti.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli