Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Basketbol Federasyonundan Banvit´e destek

Basketbol Federasyonundan Banvit´e destek

Bandırma´da, Tahincioğlu Süper Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Resul Kerse ve BANVİT yöneticileri düzenlenen basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi.

Bandırma´da, Tahincioğlu Süper Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Resul Kerse ve BANVİT yöneticileri düzenlenen basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi.
Toplantıda BANVİT´i satın alan Brezilyalı şirketin basketbol takımına desteğini 2 yıl devam ettirmek için karar aldığının hatırlatılması ve gelecekte BANVİT Basketbol Takımı´nın kapanma tehlikesi yaşayabileceğinin sorulması üzerine, Tahincioğlu Süper Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, federasyon olarak Banvit´in yanında olduklarını açıkladı. Şenbayrak, ?Brezilyalı bir firmanın Banvit şirketini satın alması, hangi şartlarda aldığı ve kulübe ne kadar destek vereceği konusunda bütün ayrıntılara hâkimiz. Çok değerli Banvitspor başkanımız ve yöneticilerimiz var. Onlarla Federasyon Başkanımız devamlı istişare halinde. Biz sizlerle beraber olumsuz bir şey yaşanmaması adına kamuoyu oluşturmayı da amaçlıyoruz. Olumsuz bir yaklaşım olursa Basketbol Federasyonu, tüm gücüyle Banvit´in arkasında yer alacaktır. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Basketbola bu kadar hizmet etmiş bir kulübün arkasında durmak Basketbol Federasyonu´nun önemli bir görevidir?dedi.
?BANVİT ÖRNEK BİR KULÜP?
Banvit´in Türk Basketbolu konusunda örnek bir kulüp olduğuna işaret eden Şenbayrak, ?Basketbol adına yatırım yapmak isteyen müesseseler geliyor,´ne yapmalıyız?´ diye soruyorlar. Ben diyorum ki; ?Bana sormayın, burada bir Banvit Basketbol Kulübü var. Bir basketbol kulübünün nasıl yoktan var edildiğinin çok güzel bir örneği. Artık yatırım yapmak isteyen kulüpler, şehirler Banvit´in izlediği yolu kendilerine düstur ediniyor. Kendilerine yol haritası belirlemeye çalışıyorlar. Burada Banvit patronlarının da bunu bilerek o şekilde davranması gerektiğini düşünüyorum. Ben inanıyorum ki bu kadar emek verilmişken, maddiyatı bir kenara bırakarak en azından manevi duyguları da göz önünde bulundurarak Bandırma halkına, çocuklarımıza Banvit´in sağladığı olanakları görüp ona göre hareket edeceklerdir. Olumsuz bir şey olacağını düşünmüyorum. Olsa bile Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Federasyon Başkanı sonuna kadar bunun mücadelesini veririz.?diye konuştu.
?LİGİMİZDEKİ REKABET HİÇBİR LİGDE YOK.?
?Tahincioğlu Basketbol Ligi ile Avrupa liglerini kalite açısında nasıl değerlendiriyorsunuz?? sorusu üzerine Samer Şenbayrak, şu değerlendirmede bulundu:
?Kendi ligimi övmek istemiyorum ama bütün Avrupa bunu konuşuyor. Biraz İspanya ligini ön plana çıkarmak istiyorlar ama bizim ligimizdeki rekabet hiçbir ligde yok. Bizim ligimizde şampiyonluk ve kümede kalma mücadeleleri son haftalara kadar sürüyor. Her maç kendi efsanesini yaratıyor.?
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli