Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BASKİ, Erdek´e modern alt yapı kazandıracak

BASKİ, Erdek´e modern alt yapı kazandıracak

Erdek´te atık su sorununa çözüm getirecek ve suyun kalitesini yükseltecek olan çevreci proje kapsamında 62 bin 750 kişi kapasiteli ileri biyolojik arıtma tesisi, 50 bin metre kanalizasyon şebeke hattı ve 6 bin 800 metre terfi hattı inşa edilecek.

Erdek´te atık su sorununa çözüm getirecek ve suyun kalitesini yükseltecek olan çevreci proje kapsamında 62 bin 750 kişi kapasiteli ileri biyolojik arıtma tesisi, 50 bin metre kanalizasyon şebeke hattı ve 6 bin 800 metre terfi hattı inşa edilecek. Kurulacak olan SCADA sistemi ile tesisin online olarak uzaktan takibi sağlanacak.
BASKİ, gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projelerle şehrin altyapı sorunlarını ortadan kaldırarak, 250 milyon lirası hibe olmak üzere 400 milyon liralık yatırımla il genelinde altyapıda devrim yapacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (BASKİ), Erdek, Ayvalık, Burhaniye, Bandırma, Edremit, İvrindi ile Merkez ilçelerde yaptığı ve yapmayı planladığı projelerle bu zamana kadar süregelen altyapı sorunlarını ortadan kaldırmayı planlıyor.
Denizi kirleten unsurları ortadan kaldıracak çevreci yatırımları hayata geçirmeye devam eden BASKİ, Erdek Kanalizasyon ve Atık su Arıtma Tesisi Projesinde son aşamaya geldi.
Erdek´i, modern altyapıya kavuşturacak, bölgenin atık su sorununa çözüm getirecek ve suyun kalitesini yükseltecek olan çevreci proje kapsamında 62 bin 750 kişi kapasiteli ileri biyolojik arıtma tesisi, 50 bin metre kanalizasyon şebeke hattı ve 6 bin 800 metre terfi hattı inşa edilecek. Kurulacak olan SCADA sistemi ile tesisin online olarak uzaktan takibi sağlanacak. 

BASKİ, Bandırma körfezini de kirlilikten kurtaracak
Yıllardır derin deşarj yöntemiyle evsel atık ve kanalizasyon atıklarının bırakıldığı, kirliliğin toplum sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığı Bandırma Körfezi´nde hayata geçirilecek olan Bandırma Entegre Su Projesi´nin ihale süreçleri devam ediyor.
Proje kapsamında 173 bin kişi kapasiteli ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, atık su terfi istasyonu, koku giderim üniteleri, online takip için SCADA sistemleri, 6 bin 90 kilometre uzunluğunda kanalizasyon kolektör hatları, 28.8 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı, 3 adet paket tip terfi merkezi, 2 adet 5 bin metreküp hacimli içme suyu deposu, bir adet 10 bin metreküp hacimli içme suyu deposu, 7.5 kilometre uzunluğunda içme suyu isale hattı, içme suyu terfi istasyonu inşa edilecek.
Bandırma İlçesi kırsal Doğruca, Akçapınar, Ömerli ve Yenisığırcı Mahallelerinde içme suyu sıkıntısının yaşanması ve söz konusu bölgede yer alan hapishane ile yeni kurulması planlanan enerji laboratuarı dolayısıyla artacak nüfusa hizmet edecek şekilde su temininin sağlanması için BASKİ çalışma başlattı.
Bu dört mahalleye hizmet edecek bütünsel bir isale-terfi ve iletim hattı proje çalışmalarının yapılarak projesi ve ihale süreci tamamlandı. 11 bin metre içme suyu hattı, içme suyu terfi merkezi ve sanat yapıları bulunan projeyle bölgede su temininde sıkıntı yaşanmayacak.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli