Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BASKİ mobil tahsilat araçları hizmete girdi

BASKİ mobil tahsilat araçları hizmete girdi

Balıkesir İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında dil birliğini sağlamak, bu konuda doğru ve etkili mesajları kamuoyu ile paylaşabilmek amacıyla; Balıkesir´deki yerel ve yaygın gazetelerinin sorumlu yazı işleri müdürleri,

Balıkesir İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında dil birliğini sağlamak, bu konuda doğru ve etkili mesajları kamuoyu ile paylaşabilmek amacıyla; Balıkesir´deki yerel ve yaygın gazetelerinin sorumlu yazı işleri müdürleri, muhabirleriyle editörlerine yönelik eğitim semineri verildi.
BGC Basın Müzesi ve Medya Merkezi´ndeki Mustafa Necatibey Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu´nun görevlendirdiği Milli Eğitim Müdürlüğü´nden Psikolojik Danışman Fatih Gündoğan, Halk Sağlığı Müdürlüğü´nden Çocuk Gelişimci Buket Deveci ve Psikolog Kadriye Menekşe, Balıkesirli gazetecilerle bir araya geldi.
Gazeteciler Cemiyeti´nin de üyesi olarak çalışmalarında yer aldığı İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu, uyuşturucuyla mücadele ederken basın-yayın kuruluşlarının uyuşturucu haberlerinde özellikle gençlerin etkilenmemesi için ortak dil kullanılmasının önemine dikkat çekti.
Psikolojik Danışman Fatih Gündoğan, Balıkesir´deki yerel ve yaygın basın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen eğitim çalışmasında, 18 yaş altı gençlerin uyuşturucu satıcılarının ve kullananların renkli hayatlarından etkilenebileceğini çeşitli örnekleriyle dile getirdi. Gazete, radyo ve televizyonlar ile internet haber sitelerinde uyuşturucu tacirliği ve alışkanlığı noktasında yapılan haberlerde ortak dil kullanımın önemine değildi. Gazete ve gazetecileri gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için kurul ile birlikte hareket etmeye çağırdı.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ise, kurulun yaptığı çalışmalara bundan sonra da destek vermeye hazır olduklarını, gençleri uyuşturucu belasından kurtarmak için uyuşturucuya bulaşmış ancak uyuşturucudan kurtulmuş kişilerin haberlerini yaparak destek verebileceklerini söyledi.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü´nce hazırlanan ve gazetecilerin uyuşturucuyla ilgili haber yazımında nelere dikkat etmesi gerektiğine işaret edilen ?Uyuşturucu ile Mücadele Eylül Planı?na Yönetilik İletişim Stratejisi Uygulama Rehberi kitapçığı da Balıkesirli gazetecilere dağıtıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli